Antena Meniu Search
x

Maia Sandu și Igor Dodon, în turul II al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova

Maia Sandu și Igor Dodon se vor duela, pe 15 noiembrie, în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 02.11.2020, 07:33

Maia Sandu este în avantaj față de Igor Dodon, după primul tur al alegerilor
Maia Sandu și Igor Dodon se vor înfrunta în turul al doilea al alegerilor din Republica Moldova - Profimedia
  • Maia Sandu are avantaj față de Igor Dodon, după primul tur al alegerilor.
  • Al doilea tur de scrutin ar urma să aibă loc pe 15 noiembrie.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Rezultatul de la primul tur de scrutin confirmă așteptările specialiștilor care anticipau că cei doi candidați vor ajunge să se dueleze în al doilea tur de scrutin.

Totuși, conform news.ro, după centralizarea a peste 99% din procesele verbale, Maia Sandu este în avantaj față de actualul șef al statului, Igor Dodon, deși sondajele inițiale îl dădeau pe Dodon în avantaj cu circa trei procente.

În acest moment, Maia Sandu ar fi obținut 35,88% din voturi, în timp ce Igor Dodon și-ar fi asigurat doar 32,79% din voturi.

Un cuvânt greu de spus pare că l-a avut votul din străinătate, în condițiile în care Maia Sandu și-a asigurat 69,48% dintre voturile exprimate în diaspora, iar Igor Dodon doar 3,66% dintre voturile exprimate în diaspora.

Singurul candidat dintre ceilalți șase care s-a ridicat, oarecum, la nivelul celor doi favoriți a fost Renato Usatîi, care a obținut aproape 17% dintre voturile exprimate.

Al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova are loc pe 15 noiembrie, când peste 3,2 milioane de alegători sunt așteptați din nou la urne.

Citește și:

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Maia Sandu și Igor Dodon, în turul II al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova