Antena Meniu Search
x

Maia Sandu și Igor Dodon se înfruntă în turul II al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Primele declarații

Duminică, în Republica Moldova se desfășoară al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, Maia Sandu și Igor Dodon luptându-se pentru un mandat de președinte al țării.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 15.11.2020, 10:59

Maia Sandu a câștigat primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale
Dintre Maia Sandu și Igor Dodon se alege noul președinte al Republicii Moldova - Hepta
  • Maia Sandu a câștigat primul scrutin al alegerilor prezidențiale.
  • Igor Dodon este președintele în exercițiu al Republicii Moldova.

Înainte de primul tur de scrutin, Igor Dodon, președintele în exercițiu, era considerat principal favorit. Însă, după primul tur de scrutin, Maia Sandu pare să aibă un ușor avans, ea obținând, în urmă cu două săptămâni, 36,16% din voturi, față de numai 32,61%, rezultatul obținut de Dodon.

Conform publika.md, interesul pentru alegeri este extrem de mare, în ciuda restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Astfel, până la ora 09.30, 8,1% dintre cei cu drept de vot își exprimaseră deja opțiunea. La primul tur de scrutin doar 5,3% dintre alegători votaseră până la 09.30, iar la alegerile din 2016, doar 5,7% dintre alegători votaseră până la 09.30.

Maia Sandu și Igor Dodon au votat deja, încă de la primele ore ale dimineții.

Maia Sandu, candidat alegerile prezidențiale Republica Moldova: Astăzi, toată puterea este în mâinile voastre. Astăzi, noi toţi decidem cum trăiesc oamenii din Moldova în următorii patru ani. Astăzi, noi decidem cum va păşi Moldova în următorul deceniu. Atunci când oamenii se unesc, când îşi iau propriul destin în mâini, atunci lucrurile se schimbă. Eu astăzi am votat pentru schimbare, pentru o Moldovă în care oamenii trăiesc în bucurie alături de familiile lor, în care îmbătrânesc cu demnitate, pentru o Moldovă de care cu toţii să fim mândri.

Igor Dodon, candidat alegerile prezidențiale Republica Moldova: Mă bucur că astăzi cu toţii suntem mai activi. Cetăţenii dau dovadă de patriotism indiferent unde se află. Eu cred în viitorul Republicii Moldova. Eu astăzi am votat pentru pace, pentru linişte, schimbări spre bine, avem nevoie de schimbări calitative. Am votat pentru echitate socială, dezvoltare economică, pentru echilibru în relaţiile externe. Am votat pentru prietenie şi cu Uniunea Europeană şi cu Federaţia Rusă, şi cu România, şi cu Ucraina. Am votat pentru memoria celor care au stat la baza formării acestei ţări, noi suntem urmaşii lor. Am votat pentru valorile noastre tradiţionale şi creştine.

Moldovenii de peste hotare s-au mobilizat exemplar pentru aceste alegeri, înregistrându-se cozi interminabile în special la secțiile de vot din Anglia și din Germania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Maia Sandu și Igor Dodon se înfruntă în turul II al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Primele declarații