Antena Meniu Search
x

O mamă s-a încuiat în baie de teama fiului extrem de violent, de 12 ani: „Îmi e frică de copilul meu!”

O femeie disperată se închide cu regularitate în baie, alături de fiica ei, pentru a scăpa de furia fiului său abuziv. Mama, sleită de putere, trăieşte cu teama că într-o zi ar putea deveni victime în mâinile propriului copil.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.05.2019, 13:06

Autorităţile au sfătuit-o pe femeie să se ascundă în baie când băiatul devine violent
Femeia se teme pentru viaţa ei şi a fiicei ei - Profimedia

O femeie disperată se închide cu regularitate în baie, alături de fiica ei, pentru a scăpa de furia fiului său abuziv. Mama, sleită de putere, trăieşte cu teama că într-o zi ar putea deveni victime în mâinile propriului copil.

Băiatul, în vârstă de 12 ani, suferă de o dedublare a personalităţii („ Dr. Jekyll and Mr. Hyde”) care apare rapid, înainte de a recurge la violență. Atât ea, cât şi fiica ei sunt forţate să se închidă în baie pentru a scăpa de agresiunile lui, dar chiar şi acest lucru nu este sufiecient, băiatul lovind deseori în uşă pentru a le găsi.

Tot ea a povestit că a încercat de nenumărate ori să ceară ajutor celor de la serviciile sociale pentru copii.

Ofiţerii de poliţie au fost chemaţi în mod regulat pentru a interveni, înainte să se producă o tragedie. Acest lucru însă a provocat indignarea vecinilor care, deranjaţi de zgomote, s-au plâns proprietarului de drept al apartamentului şi au cerut familiei să evacueze imobilulul.

"Dacă eşti abuzat de copilul tău, eşti ignorat"

Mama ar fi petrecut nouă ani încercând să obţină pentru băiat un diagnostic de autism în Lincolnshire, dar diagnosticul a fost mereu respins de Serviciile Medicale pentru Copii şi Adolescenţi. Cu toate acestea, a fost diagnosticat cu sindromul Asperger în Sheffield.

Femeia declară că este dezamăgită de serviciile locale ale copiilor, despre care spune că refuză să ofere orice ajutor pentru a le proteja pe ea și pe fiica ei de băiat. Ba mai mult, ea ar fi fost şi ameninţată cu închisoarea de autorităţi atunci când a refuzat ca fiul ei să se întoarcă acasă.

"Dacă un părinte abuzează un copil, serviciile sociale se vor implica imediat pentru a-l lua şi a-l pune într-o familie protectoare, dar dacă copilul tău te abuzează pe tine, se pare că ești ignorat și trebuie să suporţi totul de unul singur. Sufăr un abuz din partea copilului meu în vârstă de 12 ani de ani buni şi nu numai eu trăiesc cu teamă, ci şi fiica mea pe care o chinuieşte. Este pur şi simplu traumatizată. Personalitatea lui este ca și Jekyll și Hyde, unde, într-o clipă, este bine, iar apoi se transformă într-un monstru de o furie imensă” a declarat mama.

Rămasă fără control, mama celor doi copii spune că băiatul ar fi putut primi ajutor specializat dacă ar fi fost diagnosticat cu autism de la o vârstă fragedă, pentru că atunci ar fi fost capabil să îşi controleze furia şi destabilizarea personalităţii, din punct de vedere psihologic: "Am petrecut nouă ani încercând să obțin diagnosticul de autism pentru fiul meu, dar era ca și cum nu ar fi fost interesați”.

"Ni s-a spus să ne închidem în baie când devine violent"

În momentul în care a primit diagnosticul de Asperger, din partea medicilor de la Sheffield, era deja prea târziu.

"Am fost bătută de el de atâtea ori că nu pot număra, la fel şi fiica mea și trebuie să sunăm poliția în fiecare zi ca să-l scoatem din casă. Ni s-a spus că ori de câte ori devine violent ar trebui să ne închidem în baie, dar de curând a început să lovească ușa cu putere pentru a ajunge la noi. Aceste stări ar fi putut fi controlate când era mic, dar acum e mai înalt decât mine și nu știu ce să fac, a ajuns până în stadiul în care nu-l mai vreau sub acoperiș pentru că nu suntem în siguranță, dar nu pare să le pese” a mai spus femeia, depăşită de situaţie.

Conform Mirror, mama, terifiată de gândul că ar putea, atât ea cât şi fiica ei, să devină victimele unei tragedii comise de copil, a spus că lucrurile ar fi putut fi rezolvate dacă băiatul ar fi primit îngrijirile de care are nevoie, înainte de vârsta de 7 ani.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Nord-Est de la Lincolnshire a declarat: "Vom încerca să ne ocupăm de această chestiune de urgenţă pentru a afla faptele şi pentru a găsi o soluţie”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O mamă s-a încuiat în baie de teama fiului extrem de violent, de 12 ani: „Îmi e frică de copilul meu!”