Antena Meniu Search
x

Călugărul budist tibetan din Bacău. Marcel, discipol al lui Dalai Lama: "las casa și masa și merg în pribegie"

Marcel, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Bacău, este călugăr budist tibetan și discipol al lui Dalai Lama. Și-a schimbat și numele, iar acum îl cheamă Tenzin Khechok. Marcel avea o carieră destul de confortabilă în consultanţă.

Marcel, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Bacău, este călugăr budist tibetan și discipol al lui Dalai Lama. Și-a schimbat și numele, iar acum îl cheamă Tenzin Khechok.

Marcel avea o carieră destul de confortabilă în consultanţă, absolvind studii europene la Universitatea din Geneva şi studii politice la SNSPA Bucureşti.

Marcel și-a găsit chemarea în India

”În 2008 am plecat în India, a fost o perioadă de reflecţie şi nemulţumire personală şi am zis că, mai mult decât orice, căutările sufletului sunt mai importante. Am stat în India un an şi două luni, am umblat în diverse locuri în căutarea unor oameni care să ajute să mă pot înţelege mai bine pe mine însumi.  În 2014 am cerut să devin călugăr complet şi am făcut legământul monastic sub egida lui Dalai Lama. Ceremonia prin care am devenit călugăr budist în tradiţia tibetană, mahayana, a avut loc în martie 2017. Această tradiţie pune accent mai mult pe partea de dedicare spre binele celuilalt, pe serviciul în folosul celuilalt”, a dezvăluit Marcel pentru Mediafax.

Ce trebuie să faci ca să devii călugăr budist tibetan și discipol al lui Dalai Lama

Potrivit lui Marcel, cel puţin 3 ani trebuie să fie respectate 5 precepte în viaţa de zi cu zi – să nu furi, să nu minţi, să nu ucizi, să nu comiţi adulter, să te mulţumeşti cu ceea ce ei, iar dacă vrei să devii călugăr complet, 2 din cei 3 ani trebuie să fii abstinent sexual, pentru ca mintea să se poată calma. Urmează apoi 2 ani de noviciat ca să devii călugăr consacrat de Dalai Lama.

Pe Marcel îl cheamă acum Tenzin Khechok, care înseamnă "învățat înțelept"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Călugărul budist tibetan din Bacău. Marcel, discipol al lui Dalai Lama: "las casa și masa și merg în pribegie"