Antena Meniu Search
x

România extrădează în SUA doi suspecți de infracțiuni internaționale. Marcel Vela: Am colaborat strâns cu oficialii americani

România extrădează, vineri, doi cetățeni români capturați la noi în țară de către forțele speciale ale MAI, acuzați de infracțiuni internaționale, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela, într-o declarație făcută pe Aeroportul Otopeni.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.08.2020, 10:17

România extrădează în SUA doi suspecți de infracțiuni internaționale
România extrădează în SUA doi suspecți de infracțiuni internaționale - Observator
  • Este vorba de liderul unei rețele de trafic internațional de persoane, care opera în România, Mexic și Statele Unite ale Americii.
  • Al doilea suspect este un hacker acuzat de infracțiuni informatice.

Este vorba de un cetățean care se află în vârful unei rețele de trafic internațional de persoane, care opera în România, Mexic și Statele Unite ale Americii. În cazul acestuia, extrădarea se face în baza unei decizii emise de Curtea de Apel Craiova.

Al doilea caz se referă la un cetățean care a comis infracțiuni informatice, cibernetice, furt de identitate, la nivel internațional.

Ministrul Marcel Vela a lăudat activitatea de la nivelul MAI și a precizat că a ”colaborat strâns cu oficialii americani” în aceste două situații. 

El a mai spus că reprezentanţii poliţiei din America au venit în România pentru preluarea celor doi. 

“Reprezentanţii poliţiei din America sunt aici pentru preluarea cetăţenilor. Este încă o dovadă că soluţia pentru combaterea infracţionalităţii este colaborarea, atât la nivel naţional între toate instituţiile din România, la fel cum este importantă colaborarea cu instituţiile internaţionale. Infracţionalitatea nu e doar în România, în această perioadă de globalizare, este la nivel internaţional”, a afirmat ministrul de Interne. 

El a mai spus că Guvernul a acordat prioritate MAI, schimbându-se flota de maşini, poliţiştii sunt dotaţi cu armament şi sunt luate măsuri de protecţie a acestora. 

“Sunt ministru Afacerilor Interne de 9 luni. Interlopii, infracţionalitatea au fost de multă vreme deconspirate şi arătate inclusiv de către presă. Nu e prima dată când ne întâlnim cu asemenea cazuri. Dar este pentru prima dată când MAI ia într-un mod serios această problemă. Actualul Guvern a acordat prioritate MAI. Avem dotările de care are nevoie Poliţie Română, de la schimbarea flotei de maşini, dotarea cu armament, la măsuri de protecţie a poliţiştilor, veste antiglonţ, bastoane cu şoc electric. Am mărit capacitatea de a face teste de integritate în MAI şi unde sunt disfuncţionalităţi, am demarat controale şi anchete în interiorul MAI. Nu vom tolera nicio abatere”, a mai spus ministrul de Interne.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » România extrădează în SUA doi suspecți de infracțiuni internaționale. Marcel Vela: Am colaborat strâns cu oficialii americani