Antena Meniu Search
x

Mare grijă! Mulţi şoferi fac aceste greşeli fără să ştie că îi pot TRIMITE după gratii

Codul Rutier este într-o continuă schimbare, iar mulţi dintre şoferii din România nu verifică noua legislaţie. Exista, însă, greşeli care îi pot trimite în închisoare

Codul Rutier este într-o continuă schimbare, iar mulţi dintre şoferii din România nu verifică noua legislaţie. Exista, însă, greşeli care îi pot trimite în închisoare

Iată câteva astfel de infracţiuni:

Repararea mașinii fără document de constatare

Repararea vehiculului cu urme de avarii, fără documentele de constatare eliberate de poliția rutieră sau de asiguratori nu este permisă și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Recoltarea probelor biologice

Refuzul, împotrivirea ori sustragerea unui conducător auto de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabiliţii alcoolemiei ori a prezenței produselor stupefiante, se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani. Aceeași pedeapsă se aplică și celor care părăsesc locul unui accident din care au rezultat victime.

Încredințarea unui autovehicul

Te poți alege cu închisoare între 6 luni și 3 ani sau amendă dacă încredințezi mașina unei persoane aflate sub influența alcoolului sau a unor produse stupefiante.

Furtul sau degradarea indicatoarelor

Codul rutier stabilește că fapta săvârșită cu intenșie de a sustrage, distruge, degrada ori de a aduce în stare de neîntrebuințare indicatoarele, semafoarele, amenajările rutiere sau crearea de obstacole pe partea carosabilă se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

CITEŞTE ŞI Faci şcoala de şoferi? Trebuie să afli noile reguli

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Mare grijă! Mulţi şoferi fac aceste greşeli fără să ştie că îi pot TRIMITE după gratii