Antena Meniu Search
x

Anglia reimpune carantina pentru cetățenii din 6 țări, Franța amenință cu ”măsuri de reciprocitate”

Anglia reimpune carantina pentru cetățenii din 6 țări, de sâmbătă dimineață, între care se numără Franța și Olanda, iar autoritățile de la Paris au anunțat deja că vor lua ”măsuri de reciprocitate”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.08.2020, 10:17

Anglia reimpune carantina pentru cetățenii din 6 țări, Franța amenință cu ”măsuri de reciprocitate”
Anglia reimpune carantina pentru cetățenii din 6 țări, Franța amenință cu ”măsuri de reciprocitate” - DPA Images / Victoria Jones via Hepta
  • Măsura intră în vigoare de sâmbătă dimineață și vizează cetățenii din Franţa, Olanda, Monaco, Malta şi insulele Turks, Caicos şi Aruba.
  • Franţa şi-a exprimat regretul în legătură cu decizia Marii Britanii şi a anunţat „măsuri de reciprocitate”.

Ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, a anunțat că Marea Britanie va impune intrarea în carantină pentru o perioadă de 14 zile a tuturor persoanelor venite din Franţa, Olanda, Malta şi alte trei ţări, din cauza creşterii ratelor de infectare cu Covid-19.

”Datele arată că trebuie să eliminăm Franţa, Olanda, Monaco, Malta şi insulele Turks, Caicos şi Aruba de pe lista noastră cu coridoare de călătorie în timpul epidemiei de coronavirus, pentru a menţine ratele de infectare la un nivel scăzut”, a scris Shapps pe Twitter.

Acesta a precizat că cine va sosi în Marea Britanie începând de sâmbătă, ora 04:00, din aceste destinaţii va trebui să se izoleze timp de 14 zile.

Franţa şi-a exprimat regretul în legătură cu decizia Marii Britanii şi a anunţat „măsuri de reciprocitate”, scrie news.ro.

”Decizia autorităţilor britanice este o decizie pe care o regretăm şi care va conduce la o măsură de reciprocitate, în speranţa revenirii la normal cât mai curând posibil”, a declarat secretarul francez pentru afaceri europene Clément Beaune pe contul său de Twitter.

Potrivit Direcţiei Generale de Sănătate, indicatorii de monitorizare a epidemiei de COVID-19 în Franţa “continuă să se deterioreze” cu o serie de noi cazuri confirmate care “cresc în mod regulat”. În ultimele 24 de ore, în Franţa au fost depistate 2.669 de noi cazuri, faţă de 2.524 raportate miercuri.

Marea Britanie este ţara europeană cu cel mai ridicat nivel al deceselor provocate de pandemia de COVID-19, raportând peste 41.000 de morţi.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Anglia reimpune carantina pentru cetățenii din 6 țări, Franța amenință cu ”măsuri de reciprocitate”