Antena Meniu Search
x

Mesaj dur la marșul pentru Colectiv: "Capul lui Arafat vrem!"

La patru ani de la incendiul din clubul Colectiv, mii de persoane au participat, miercuri seara, la un marș pentru comemorarea celor 65 de persoane care și-au pierdut viața. Pe un banner de câțiva metri, oamenii au cerut "capul lui Arafat".

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 30.10.2019, 21:50

Mesaj dur la marșul pentru Colectiv: "Capul lui Arafat vrem!"
Pe un banner de câțiva metri, participanții la marșul de comemorare a victimelor de la Colectiv au cerut demisia lui Raed Arafat - Inquam Photos / Octav Ganea

La patru ani de la incendiul din clubul Colectiv, mii de persoane au participat, miercuri seara, la un marș pentru comemorarea celor 65 de persoane care și-au pierdut viața. Pe un banner de câțiva metri, oamenii au cerut "capul lui Arafat".

Au trecut patru ani de la tragedia care a îndoliat o țară întreagă. Pe 30 octombrie 2015, sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul "Mantras of War".

În jurul orei 22:30, un foc de artificii ce părea a fi banal a strârnit haos. În doar câteva secunde, întreaga izolație din interiorul clădirii a luat foc, iar persoanele aflate înăuntru s-au îmbulzit spre singura ușă de ieșire pentru a scăpa din flăcări. Mulți nu au reușit să iasă.

În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la 11 spitale din Bucureşti.

"Capul lui Arafat vrem!"

A fost o seară rece și ploioasă în București, însă mii de persoane s-au adunat începând cu ora 18.30, în Parcul Unirii, pe trotuarul dintre Magazinul Unirea, pentru a participa la manifestarea comemorativă. Marșul a continuat pe traseul Parc Unirii (trotuarul dinspre magazinul Unirea), traversând intersecţia Bd. I.C. Brătianu cu Bd. Unirii – Pod Şerban Vodă – Splaiul Unirii – Str. Bucur – Piaţa Bucur.

Pe un banner de câțiva metri, înălțat de șase persoane, era adresat un mesaj pentru Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ajunşi în faţa fostului club Colectiv, oamenii au aprins candele și lumânări, iar unii dintre ei au început să se roage. Între participanţii la marş s-au aflat şi supravieţuitori ai incendiului din Colectiv şi familii ale celor care şi-au pierdut viaţa atunci.

După 4 ani, o filmare dă peste cap ancheta Colectiv

Imagini cutremurătoare au reaprins, săptămâna trecut, scandalul Colectiv, cea mai mare tragedie din istoria recentă a României.

Filmarea realizată de un pompier a fost ţinută într-un sertar până acum, adică patru ani fără şase zile. Nici măcar procurorii nu au ştiut de înregistrare.

Sunt 20 de minute care surprind agonia teribilă a victimelor, dar şi intervenţia autorităţilor. În timp ce tinerii răniţi sunt căraţi pe braţe de alţi oameni, zeci de pompieri urmăresc de pe margine scenele dramatice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Mesaj dur la marșul pentru Colectiv: "Capul lui Arafat vrem!"