Antena Meniu Search
x

Tot mai multe mașini furate, depistate de Poliția de Frontieră

Poliția de frontieră a depistat 32 de mașini furate din străinătate doar în luna august, o creștere de peste 40% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

de Redactia Observator

la 01.09.2019, 17:33

Tot mai multe mașini furate, depistate de Poliția de Frontieră
Numărul autovehiculelor furate, descoperite de poliţiştii de frontieră, este în creştere cu peste 40% în luna august, anunță Poliția de frontieră - Poliția de frontieră

Poliția de frontieră a depistat 32 de mașini furate din străinătate doar în luna august, o creștere de peste 40% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai multe autovehicule furate au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la P.T.F. Petea (judeţul Satu Mare) şi P.T.F. Nădlac II (judeţul Arad). Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu R. Bulgaria, în P.T.F. Giurgiu şi P.T.F. Calafat, precum şi la graniţa cu R. Moldova.

Persoanele implicate au fost cetăţeni români, bulgari, moldoveni, ucraineni, germani, turci, italieni, iar mărcile cele mai întâlnite au fost cele de lux - BMW, Audi sau Jaguar, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

În toate situaţiile, conform legislaţiei, pe numele celor implicaţi în traficul cu maşini furate, au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Politiei de Frontieră.

Șoferii s-au declarat "cumpărători de bună credinţă"

În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul cercetărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ei fiind doar "cumpărători de bună credinţă". Alţii au susţinut că au primit o sumă de bani (în general, de până la 500 euro) pentru a transporta maşina în România şi, la fel, nu cunoşteau că aceasta e furată.

Din analizele efectuate la nivelul Poliţiei de Frontieră Române, rezultă că traficul cu autoturisme furate este o activitate ilicită care aduce beneficii financiare substanţiale persoanelor care au ca preocupări acest tip de fapte infracţionale, acestea fiind bine organizate la nivelul mai multor state. Rutele folosite sunt, în general, orientate dinspre ţările vest europene cu finalitate în ţările est-europene.

Au vrut să intre în România cu mașini de lux, furate din străinătate

În data de 04.08.2019, la Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean bulgar, care conducea un autoturism marca Jaguar, înmatriculat în Marea Britanie. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că mașina, în valoare de 88.000 de lei, figurează ca "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie în aprilie 2019.

Câteva zile mai târziu, în data de 10 august a.c., la Punctul de Trecere al Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat un cetățean român care conducea tot un autoturism marca Jaguar, înmatriculat în Italia. Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în bazele de date, în urma cărora au constatat că autoturismul în valoare de 94.000 lei era semnalat ca fiind căutat de autoritățile din Italia.

În data de 03.08.2019, în jurul orei 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, cetățeanul român C.A., în vârstă de 32 de ani. Acesta conducea un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Italia. Şi de această dată, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în bazele de date, constatând că autoturismul în valoare de aproximativ 117.500 lei era semnalat ca "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autoritățile din Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Tot mai multe mașini furate, depistate de Poliția de Frontieră