Antena Meniu Search
x

China cumpără toată producţia Turciei de măşti de protecţie pentru faţă, în lupta cu coronavirusul

Turcia a primit o comandă uriaşă de la autorităţile chineze, pentru 200 de milioane de măști de protecție, în condiţiile în care Turcia abia produce 150 de milioane de măşti de protecţie într-un an.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 01.02.2020, 11:30

Măşti de protecţie pentru faţă
China a comandat sute de milioane de măşti de protecţie - Foto Profi Media

Turcia a primit o comandă uriaşă de la autorităţile chineze, pentru 200 de milioane de măști de protecție, în condiţiile în care Turcia abia produce 150 de milioane de măşti de protecţie într-un an.

Fatih Arpaci, reprezentantul unei firme medicale din Turcia a precizat, pentru agenţia de presă turcă Anadolu, că cererea Chinei a venit ca o surpriză, deoarece China este unul dintre cei mai mari producători de măşti medicale de protecţie din lume.

China cumpără toată producţia Turciei de măşti de protecţie

"Este surprinzător pentru noi, deoarece China este unul dintre cei mai mari producători de măști pentru față din lume. Turcia produce un număr de 150 de măști de față într-un singur an, dar chinezii au dorit 200 de milioane de măști pentru față. Cererile continuă să vină nu numai din China, dar și din alte țări precum Italia, Olanda, Franța, Polonia și Germania. Lucrăm 24 de ore pe zi pentru a răspunde acestei solicitări. De asemenea, lucrăm şi duminica", a spus el, citat de aa.com.tr

Ca boală respiratorie, noul tip de coronavirus poate fi transmis prin aer, iar o mască de protecție care acoperă gura și nasul este o precauție populară împotriva infecției.

Numărul deceselor din China din cauza noului tip de coronavirus a urcat la 213, a anunţat vineri Comisia Națională de Sănătate.

Virusul provocaut luarea de măsuri de urgenţă la nivel global, cu cazuri raportate în Asia, Europa, SUA și Canada, iar călătorii din China sunt examinați pe aeroporturile din întreaga lume. Mai multe companii aeriene au suspendat zborurile către Wuhan și alte părți din China.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat epidemia de coronavirus urgenţă globală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » China cumpără toată producţia Turciei de măşti de protecţie pentru faţă, în lupta cu coronavirusul