Antena Meniu Search
x

Măsură drastică anti-COVID, de Sărbători. Începând de luni, bărbații și femeile din Panama merg la cumpărături în zile diferite

Guvernul din Panama a găsit o metodă inedită pentru a evita explozia de noi cazuri de Covid-19, de Sărbători. Începând de luni, 21 decembrie, bărbații și femeile vor merge la cumpărături în zile diferite.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 20.12.2020, 07:45

Măsură drastică anti-COVID, de Sărbători. Începând de luni, bărbații și femeile din Panama merg la cumpărături în zile diferite - Profimedia
  • În Panama a fost doborât recordul de infectare zilnic cu 3.504 cazuri şi 42 decese.
  • Aceeași metodă a fost aplicată şi de Columbia în timpul carantinei, la începutul pandemiei.

Astfel, femeile pot face cumpărături în zilele impare începând cu 21 decembrie, iar bărbaţii în zilele impare, începând cu 22 decembrie, potrivit Reuters.

Măsura vine după ce vineri, în Panama a fost doborât recordul de infectare zilnic cu 3.504 cazuri şi 42 decese.

Luis Farncisco Sucre, ministrul panamez al Sănătăţii a declarat că această decizie urmărește „protejarea sănătăţii întregii populaţii după izbucnirea cazurilor datorită adunărilor sociale din ultimele zile”.

Aceeași metodă a fost aplicată şi de Columbia în timpul carantinei, la începutul pandemiei.

România, restricții de Crăciun și de Revelion

Vineri, președintele Klaus Iohannis a ținut să le reamintească românilor că toate restricțiile rămân în vigoare de Crăciun și Revelion, pentru că pandemia nu s-a terminat.

Până când nu va fi toată lumea vaccinată, nu putem să ne relaxăm, a spus președintele.

„Am observat că foarte multă lume este interesată să știe ce va fi de Crăciun și de Anul Nou. Pot să vă spun cum va fi cu restricțiile: toate restricțiile care sunt acum în vigoare rămân în vigoare și de Crăciun, și de Anul Nou.

Însă aceste restricții nu sunt facultative, asceste restricții sunt obligatorii. Este interesul fiecărui român să respecte aceste restricții pentru un motiv simplu - ca să nu ajungă el sau copilul lui sau părintele lui în spital. Atât de simplu este. Aceste măsuri sunt gândite pentru a ne proteja de boală. Ele trebuie respectate”, a declarat, vineri, Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că vor fi suplimentate dispozitivele Ministerului de Interne.

„Pentru cei nu înțeleg vorba bună vor avea surpriza neplăcută să fie amendați. Restricțiile nu sunt doar așa ca să fie și respectarea lor este obligatorie. Cred, totuși, cred că majoritatea românilor înțeleg rostul acestor restricții, înțeleg rostul măștii, rostul distanțării. Toate acestea sunt pentru a ne proteja de boală. Este foarte clar și este foarte clar un lucru pe care îl observăm pe zi ce trece: aceste măsuri sunt corecte.

Cu toții vedeți datele care se comunică zilnic oficial. Nu am scăpat de pandemie, avem în fiecare zi mii de persoane care s-au infectat, însă numărul de la o zi la alta nu mai este în creștere, cum, din păcate, a fost, de exemplu, în noiembrie. Lucrurile s-au stabilizat și se poate chiar observa o mică scădere, însă să nu înțelegem greșit. Nu este momentul pentru relaxare. Chiar dacă începe campania de vaccinare, până când nu până când va fi toată lumea vaccinată, nu putem să ne relaxăm. În timpul sărbătorilor de Crăciun, de Anul Nou, dacă vreți să vă fie bine stați acasă cu familia”, a conchis Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Măsură drastică anti-COVID, de Sărbători. Începând de luni, bărbații și femeile din Panama merg la cumpărături în zile diferite