Antena Meniu Search
x

Peste 50 de îmbolnăviri cu coronavirus în Marea Britanie. Autorităţile pregătesc măsuri pentru a stopa epidemia

Autorităţile din Marea Britanie au anunţat, marţi, că se confruntă cu 51 de îmbolnăviri de coronavirus şi iau în calcul luarea unor măsuri radicale pentru stoparea epidemiei de coronavirus.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 03.03.2020, 18:24

Îmbolnăviri cu coronavirus s-au înregistrat pe întreg teritoriul Marii Britanii
Premierul Boris Johnson urmăreşte cu atenţie munca depusă de specialişti împotriva răspândirii coronavirusului - Hepta
  • Autorităţile din Marea Britanie pregătesc măsuri speciale, după ce peste 50 de persoane au fost raportate cu coronavirus
  • Măsurile ar putea fi aplicate pentru următoarele trei luni

Autorităţile din Marea Britanie au anunţat, marţi, că se confruntă cu 51 de îmbolnăviri de coronavirus şi iau în calcul luarea unor măsuri radicale pentru stoparea epidemiei de coronavirus.

În ciuda numărului relativ mic de îmbolnăviri, faţă de ţări precum Italia (2.036), Germania (165) sau Franţa (191), autorităţile britanice se tem că epidemia ar putea avansa pentru că au fost raportate îmbolnăviri în mai toate zonele ţării.

Conform The Sun, sunt cinci îmbolnăviri în Londra, şase în Brighton, o îmbolnăvire în Derbyshire, trei îmbolnăviri în West Yorkshire, două îmbolnăviri în York, două îmbolnăviri în Gloucestershire, două îmbolnăviri în Devon, dar şi câte o îmbolnăvire în Ţara Galilor, Irlanda de Nord şi Scoţia.

Pentru că îmbolnăvirile s-au răspândit pe întreg teritoriul, autorităţile britanice se aşteaptă la trei luni de haos înainte ca situaţia să se mai domolească.

Se ia în calcul posibilitatea ca unităţile de învăţământ să fie închise, evenimente culturale sau sportive să fie anulate, adunările publice să fie interzise, iar persoanelor în vârstă, cele mai expuse riscului, să primească recomandări de a rămâne la domiciliu.

În plus, se ia în calcul posibilitatea ca aproximativ 20% dintre angajaţi să înceapă să lucreze de acasă.

Nu în ultimul rând se mizează pe posibilitatea de a readuce în activitate medici şi asistente medicale care s-au pensionat, dar încă ar putea gestiona astfel de situaţii.

De asemenea, se ia în calcul posibilitatea ca suspecţii de îmbolnăvire cu coronavirus să primească interdicţie de a mai intra în Marea Britanie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Peste 50 de îmbolnăviri cu coronavirus în Marea Britanie. Autorităţile pregătesc măsuri pentru a stopa epidemia