Antena Meniu Search
x

Medic legist: „Se moare de Covid. Pacienții aveau multă apă în plămâni și cheaguri pe vasele mici de sânge”

Pacienții care au murit infectați cu Covid-19 aveau multă apă în plămâni și cheaguri pe vasele mici de sânge, spune medicul legist Cristian Stan, care oferit aceste explicații în contextul în care mulți oameni dau vina pe comorbidități în cazul victimelor făcute de coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.09.2020, 10:36

Medic legist: „Se moare de COVID. Pacienții aveau multă apă în plămâni și cheaguri pe vasele mici de sânge”
Medic legist: „Se moare de COVID. Pacienții aveau multă apă în plămâni și cheaguri pe vasele mici de sânge” - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Medicul Cristian Stan a demontat mitul că ”nu se moare de Covid-19” și a arătat cât de înșelătoare poate fi evoluția acestei boli.
  • Medicul a subliniat că pacienților decedaţi li s-a descoperit „multă apă în plămâni” și tromboze pulmonare.

Medicul legist Cristian Stan a vorbit, la Digi24, despre ceea ce el și colegii lui au constatat la autopsiile efectuate pe decedații infectați cu SARS-CoV-2.

Cristian Stan a demontat mitul că „nu se moare de COVID”, ci de alte boli pe care le aveau pacienții și a explicat cum cedează organele din cauza infecției.

„Pacienţii decedaţi, care au fost autopsiaţi, după infecţia pulmonară cu virusul SARS CoV2 aveau şi o suprainfecţie bacteriană. Această infecţie scade dramatic capacitatea imună a plămânilor şi atunci orice bacterie se grefează pe plămâni şi apar focare bronhopneumonice. Dar din punctul de vedere al evoluţiei pneumoniilor virale, cam aceasta este regula”, a spus medicul.

Pacienţilor decedaţi li s-a descoperit „multă apă în plămâni”, tromboze pulmonare-vase mici de sânge cu cheaguri care opresc ajungerea sângelui la ţesutul pulmonar dependent de cheagul respectiv. „Astfel, pe de o parte, se accentuează inflamaţia locală şi pe de altă parte scade oxigenarea sângelui”, a explicat Cristian Stan.

De asemenea, el a arătat că această boală nu are evoluţie liniară, are o evoluţie care duce la căderea bruscă a stării de sănătate.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Medic legist: „Se moare de Covid. Pacienții aveau multă apă în plămâni și cheaguri pe vasele mici de sânge”