Antena Meniu Search
x

Medic pneumolog: „Este o iluzie că nu poți respira cu masca pe față”. Ce le recomandă astmaticilor

E o iluzie că nu poți respira corect cu masca pe față, spune medicul pneumolog Gilda Popescu, care a explicat că purtarea măștii este recomandată chiar și pacienților cu astm.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 21.05.2020, 09:42

Purtarea măștii de protectie este recomandată chiar și pacienților cu astm.
Purtarea măștii de protectie este recomandată chiar și pacienților cu astm. - Pixabay
  • Medicul pneumolog Gilda Popescu susține că masca e vitală împotriva asimptomaticilor.
  • Mai mult, masca e recomandată inclusiv persoanelor care suferă de astm.

Gilda Popescu, medic pneumolog la Institutul "Marius Nasta" din București, spune că masca este salvatoare pentru fiecare dintre noi și că este avută în vedere inclusiv în studiile privind controlul infecțiilor respiratorii.

"Masca ne apără contra contaminării cu tot ce înseamnă agenți microbieni care se transmit pe cale aerogenă. Avem experiența programului de control al tuberculozei. Oricare dintre noi trebuie să poarte masca, inclusiv pacienții cu afecțiuni cronice obstructive, astm. Sunt recomandările Societății Europene de pneumologie care menționează că, chiar și pentru pacienții care au probleme de respirație este obligatorie purtarea măștii”, spune medicul, potrivit Digi24.

”Masca este salvatoare pentru fiecare dintre noi. Dacă pentru gripă și alte afecțiuni ne feream de cei care tușesc sau strănută, pacienții care transmit acest virus nu sunt știuți, 60% sunt asimptomatici. (...) E o iluzie că nu poți respira cu masca pe față. E nevoie de acomodare", a explicat medicul.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Medic pneumolog: „Este o iluzie că nu poți respira cu masca pe față”. Ce le recomandă astmaticilor