Antena Meniu Search
x

Şapte medici cercetaţi penal pentru comiterea mai multor infracţiuni, în Braşov

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov au decis plasarea sub control judiciar a şapte medici acuzaţi de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 18.07.2019, 17:28

Medicii au fost plasaţi sub control judiciar
Medicii din Braşov sunt acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni - Hepta

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov au decis plasarea sub control judiciar a şapte medici acuzaţi de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Cei şapte au intrat pe mâna procurorilor după ce s-au primit sesizări că nu ar activa strict în cadrul cabinetului medical în numele căruia eliberează atestate pentru conducătorii auto.

Poliţiştii şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov au efectuat percheziţii la faţa locului şi nu i-au găsit pe cei şapte medici.

Iar din cercetări a reieșit că cei în cauză, în calitate de medici care își desfășurau activitatea în cadrul unei comisii medicale, nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația în vigoare, care presupun obligația de examinare medicală a persoanelor care s-au adresat unității în cauză, în vederea obținerii unui aviz de aptitudine medicală/aviz psihologic necesar ocupării unor funcții.

Toți medicii specialiști, membri în comisie, cu toate că figurează angajați ai societății comerciale, și-ar fi desfășurat activitatea profesională zilnică în cadrul altor unități/cabinete medicale, nefiind prezenți la sediul persoanei juridice percheziționate.

Aceștia s-ar fi prezentat ocazional, însă s-ar fi ocupat doar de semnarea și parafarea fișelor medicale înregistrate în perioada anterioară, nu de examinarea medicală propriu-zisă a persoanelor care solicitau emiterea avizelor medicale.

Conform procurorilor, în urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mijloace de probă care atestă activitatea infracțională și care prezintă inters pentru soluționarea cauzei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Şapte medici cercetaţi penal pentru comiterea mai multor infracţiuni, în Braşov