Antena Meniu Search
x

Primele precizări ale specialiștilor din Iași despre starea femeii suspectate de coronavirus Wuhan

Profesoara suspectată de infecție cu coronavirusul Wuhan, transferată de la Suceava la Iași, nu este într-o stare "deosebit de gravă", a anunțat managerul spitalului de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva".

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 07.02.2020, 23:24

Primele precizări ale medicilor din Iași despre starea femeii suspectate de coronavirus Wuhan
Pacienta suspectă de coronavirus nu este într-o stare deosebit de gravă, au anunțat reprezentanții Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi - Observator

Profesoara suspectată de infecție cu coronavirusul Wuhan, transferată de la Suceava la Iași, nu este într-o stare "deosebit de gravă", a anunțat managerul spitalului de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva".

Carmen Dorobăț a precizat că acest caz necesită atenție, iar medicii așteaptă rezultatele analizelor în cursul zilei de sâmbătă, 8 februarie.

"Pacienta abia a fost adusă la noi, prezintă febră şi tuse. Nu are o stare deosebit de gravă, dar cazul necesită atenţia noastră. Probabil că mâine (n.r. sâmbătă) vom avea rezultatele analizelor şi vom şti dacă este sau nu vorba de coronavirus", a declarat Carmen Dorobăţ, managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, potrivit news.ro.

Scăpată cu targa de paramedicii suceveni, chiar lângă ambulanță

Pacienta suspectă de infecția cu coronavirusul Wuhan a fost scăpată cu targa de paramedici, chiar în fața ambulanței ce urma să o transporte la Clinica de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" din Iaşi.

Ulterior, ISU Suceava a transmis faptul că femeia nu a avut de suferit după incident, iar izoleta de protecție a rămas intactă. De altfel, susțin oficialii ISU, aceasta nici nu a atins pământul.

Reamintim faptul că profesoara româncă sosită de curând din China a dat alarma de posibilă îmbolnăvire cu coronavirus la Suceava. 

Femeia a plecat de pe 30 ianuarie din Kunming, China, şi a ajuns pe 1 februarie la Suceava, iar în ziua următoare a început să se simtă rău şi să acuze simptome specifice îmbolnăvirii cu coronavirus Wuhan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Primele precizări ale specialiștilor din Iași despre starea femeii suspectate de coronavirus Wuhan