Antena Meniu Search
x

Medici voluntari întorși din Republica Moldova, infectați cu noul coronavirus

Şapte persoane, între care trei medici și o asistentă, din echipa care s-a aflat în misiune umanitară în Republica Moldova au fost confirmate cu coronavirus, toate fiind asimptomatice.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 18.05.2020, 07:21

Medici voluntari întorși din Republica Moldova, infectați cu noul coronavirus - Facebook
  • Din cele 7 persoane infectate, patru sunt cadre medicale
  • Premierul Ludovic Orban a spus că le dorește însănătoșire grabnică

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, sunt şapte persoane depistate cu noul coronavirus din echipa medicală care a fost în Republica Moldova.

Din cele 7 persoane infectate, patru sunt cadre medicale. Toate persoanele sunt asimptomatice, cu stare generală bună şi tratare în ţară.

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seară, că regretă că aceştia s-au infectat.

"Îmi pare rău că s-au infectat, apreciez misiunea efectuată în regim de voluntariat. Le doresc sănătate, regret că s-au infectat, dar am convingerea că ceea ce au făcut contează enorm pentru România", a afirmat șeful Executivului.

Medicii şi asistenţii medicali care au revenit în România, sâmbătă, după o misiune umanitară de 14 zile în Republica Moldova au fost întâmpinaţi la vama Albiţa de către premierul Ludovic Orban, de şeful DSU, Raed Arafat, şi de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

52 de medici şi asistenţi români au plecat, la începutul lunii mai, în Republica Moldova pentru a-i ajuta pe colegii lor în lupta cu coronavirusul.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Medici voluntari întorși din Republica Moldova, infectați cu noul coronavirus