Antena Meniu Search
x

Medicul Halmaghi, în ședința CJSU: "Nu avem unde interna pacienţii". Prefectul de Sibiu: "Veniți cu propuneri!"

Voichița Halmaghi, locțiitorul șefului Urgenței din Sibiu, a anunțat în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență că în Spitalul de Urgență din Sibiu nu mai sunt locuri pentru bolnavii COVID. Prefectul de Sibiu i-a cerut să vină cu propuneri.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 26.10.2020, 19:31

- Profimedia Images/Foto de arhivă
  • Medicul din Sibiu a atras atenția asupra lipsei de paturi din spital
  • Prefectul a cerut să se facă propuneri

Medicul Voichița Halmaghi: "Vreau doar să sesizez un anumit aspect. Am ascultat şi vineri datele legate de număr de îmbolnăviri, ce măsuri s-au luat şi vreau totuşi să sesizez un lucru. La ceea ce se întâmplă acum în Serviciul de Urgenţă, la numărul de prezentări pe care îl avem în Serviciul de Urgenţă, pe partea de COVID, cred că trebuie să ne gândim, nu eu personal, ci cei care pot lua asemenea măsuri, la obţinerea unui număr mult mai mare de paturi pentru internări. Nu avem unde interna pacienţii care au nevoie de internare! Deci, în această perioadă, noi ne ocupăm de pacienţii cu forme grave şi severe, care se prezintă în Urgenţă, care sunt din urmă cu o săptămână pentru că devin gravi şi severi după o săptămână de evoluţie a bolii. Când era vorba de 60-80 de îmbolnăviri pe zi, pe judeţul Sibiu. Actualmente în ultimele zile au fost 100-120. Ieri s-au raportat 150"

Prefectul de Sibiu a intervenit, cerând propuneri.

Mircea Crețu, prefectul Sibiului: "Veniţi atunci cu propuneri. Pe cuvânt! Ne facem de toată minunea ce spuneţi dumneavoastră acum"

Discuțiile aprinse din CJSU Sibiu au pornit din cauza situației de la Spitalul Municipal Mediaș, unde, deși sunt două paturi de ATI, acestea nu pot funcționa. La Spitalul Municipal un bărbat de 65 de ani a murit așteptând să i se găsească un pat de terapie intensivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Medicul Halmaghi, în ședința CJSU: "Nu avem unde interna pacienţii". Prefectul de Sibiu: "Veniți cu propuneri!"