Antena Meniu Search
x

Mesajul de la Vatican, după vizita premierului Dăncilă. Papa Francisc a vorbit de importanţa armoniei în societatea românească

Papa Francisc a vorbit, la întâlnirea pe care a avut-o vineri cu prim-ministrul român Viorica Dăncilă, despre importanţa armoniei în societatea românească pentru căutarea binelui comun.

Papa Francisc a subliniat importanţa armoniei în societatea românească
Papa Francisc a subliniat importanţa armoniei în societatea românească - Gov.ro

Papa Francisc a vorbit, la întâlnirea pe care a avut-o vineri cu prim-ministrul român Viorica Dăncilă, despre importanţa armoniei în societatea românească pentru căutarea binelui comun.

Papa Francisc a primit-o vineri în audienţă pe Viorica Dăncilă, prim-ministru al României, care s-a întâlnit şi cu secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolin, împreună cu arhiepiscopul Paul Richard Gallagher, secretar pe probleme de relaţii între state, scrie vaticannews.va.

Discuţiile purtate s-au concentrat pe bunele relaţii bilaterale existente între Sfântul Scaun şi România. Au fost subliniate măsurile luate pentru favorizarea cooperării pe plan educaţional, exprimându-se speranţa ca acesta din urmă să fie reconsolidat prin acorduri oportune.

Au fost făcute şi referiri la subiecte curente, între ele importanţa armoniei din societatea românească pentru urmărirea unui bine comun.

În plus, au fost analizate prospecţiuni pentru viitorul proiectului european, având în vedere că România va prelua în primul semestru al anului 2019 preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

De cealaltă parte, Guvernul a transmis că premierul  Viorica Dăncilă i-a mulţumit Papei Francisc pentru atenţia generoasă pe care a acordat-o mereu relaţiilor cu România şi a exprimat speranţa că va face o călătorie apostolică în România.

„În cursul audierii, a fost discutată şi dorinţa de a spori prezenţa românească la Vatican printr-o serie de manifestări culturale, academice şi religioase de înaltă ţinută, având în vedere că anul acesta este unul special, în care se aniversează Centenarul creării statului român modern. Înaltul oficial român a mulţumit pentru punerea la dispoziţie a Palatului Apostolic de la Castel Gandolfo pentru instalarea expoziţiei «Comorile României la Vatican». Premierul Viorica Dăncilă a subliniat importanţa aprofundării relaţiilor dintre România şi Vatican, inclusiv în contextul special al mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE, fapt ce va oferi posibilitatea transmiterii unui mesaj întregii Europe, având în vedere vocaţia ecumenică a ţării noastre", mai arată Guvernul.

Conform Executivului, discuţiile premierului cu Papa Francisc au evidenţiat „apropierea de poziţii dintre România şi Vatican legate de consolidarea proiectului european şi centralitatea raportării la rădăcinile creştine ale acestuia" şi „congruenţa de puncte de vedere dintre România şi Sfântul Scaun privind o serie de teme de actualitate ale agendei internaţionale, în special în domeniul protejării drepturilor omului şi asigurării libertăţii religioase".

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Antena 3, că, în discuţia pe care au avut-o la Vatican, Papa Francisc i-a confirmat că va veni anul viitor în România.

Dăncilă a mai spus că Papa a întrebat-o despre credinţa românilor şi dacă există înţelegere între bisericile catolică şi ortodoxă din România.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri politice » Mesajul de la Vatican, după vizita premierului Dăncilă. Papa Francisc a vorbit de importanţa armoniei în societatea românească