Antena Meniu Search
x

Mese dining cum le integrezi în ambient

Nicio locuință nu este completă fără o masă de dining. Aceste piese sunt esenţiale pentru că completează în mod natural o zonă de servire a mesei dedicată sau o bucătărie completă.

de Redactia Observator

la 10.09.2020, 15:24

Mese dining cum le integrezi în ambient
Mese dining cum le integrezi în ambient

Nu sunt doar piese care îmbogăţesc din punct de vedere estetic, dar se disting şi prin funcţionalitate ridicată. Pentru că sunt importante şi influenţează ambientul trebuie alese cu mare atenţie. Iată o serie de aspecte ce trebuie urmărite pentru a avea siguranţa că alegi din varietatea de mese dining pe cea potrivită.

Alege cu atenție materialele

Cu siguranţă când iei în calcul achiziţionarea unui corp de mobilă, te gândeşti la durabilitate şi fiabilitate. Lemnul rămâne unul dintre materialele excepţionale care conferă încăperii aerul de cămin. Fie că sunt integrate în bucătărie sau într-o zonă de servire a mesei special amenajată, mesele din lemn impresionează. Lemnul de stejar, pin, brad, cireş, continuă să fie apreciat. Fie că sunt păstrate nuanţele naturale, fie că sunt vopsite, mesele din lemn îmbunătăţesc aspectul estetic. Producătorii sunt generoşi când vine vorba de creativitate şi aleg să pună în valoare în mod plăcut şi lemnul de acacia, alun, teak sau reciclat. Mesele realizate în jurul esenţelor din lemn sunt variate ca forme, dimensiuni şi asocieri de materiale, aşa că ai la dispoziţie mese în stil clasic, cu picioare sculptate şi blat din lemn bine finisat. Poţi alege mese cu design modern cu blat din lemn şi picioare drepte sau încrucişate realizate din metal lucios. Ai soluţii deosebite şi dacă preferi stilul industrial, nordic sau minimalist, ai acces la o varietate mare de mese pentru dining. 

MDF-ul este un alt material cu proprietăţi deosebite preferat de producătorii şi designerii de produse. Mesele realizate din MDF sun vibrante, rezistente şi se disting prin aspect modern deosebit. Finisajele lucioase şi asocierile cu metale sunt preferate de cei ce îndrăgesc un decor modern. Mesele din MDF vin cu avantajul că se întreţin uşor, conferă un vibe dinamic şi pot fi asociate cu uşurinţă cu scaune cu picioare din inox. 

Asocierile sticlă metal sau sticlă lemn pentru mese dining sunt soluţii pentru cei ce doresc să beneficieze de un decor contemporan. Blaturile pentru mese realizate din sticlă securizată continua să fie populare. Datorită transparenței şi a designului modern cu care vin, aceste piese reușesc să pună în valoare încăperile mici.

PAL-ul melaminat continuă să fie o variantă decentă. Mesele realizate din PAL şi diferite materiale în partea inferioară sunt preferate de cei ce doresc soluţii versatile şi costuri decente. Se întreţin uşor şi nu pun probleme din pricina exploatării. Sunt preferate cu precădere de adepţii stilului minimalist. 

Aspect, stil, design

Particularităţile legate de stil şi aspect sunt esenţiale. Acestea sunt detaliile care  conferă personalitate încăperii. Dacă decizia asupra materialelor potrivite este mai uşor de luat, lucrurile stau altfel când vine vorba de estetica acestora. Ai la dispoziţie o varietate mare de forme, piese rotunde şi pătrate care pun în valoare încăperile mai puţin generoase ca suprafaţă sau  mese ovale şi dreptunghiulare care  te ajută să valorifici încăperile spaţioase. Şi designul poate pune probleme, pentru că modele sunt numeroase. De la mesele cu picioare subţiri, groase sau sculptate drepte, la cele cu două sau trei picioare intersectate  în zona centrală. Personalitatea acestora este pusă în valoare prin cromatica, design, asocieri de materiale.

Un alt detaliu pe care trebuie să îl iei în seamă este stilul. Masa pe care o alegi trebuie să se potrivească cu celelalte corpuri şi să creeze un armonie vizuală. Optezi pentru piese în stil rustic, rustic modern, vintage, retro, nordic, clasic, contemporan, oriental, colonial sau elegante. Ai o varietate mare de opţiuni, ai grijă masa de dining trebuie să se potrivească perfect cu alte corpuri care se găsesc în preajmă: scaune de bucătărie, colţare, banchete,  canapele, comode sau corpuri suspendate. Dacă sunt incluse în bucătărie trebuie să fie în echilibru şi cu aparatele electrocasnice existente aici.

Alege dimensiunile care se potrivesc perfect

Chiar dacă pare simplă alegerea mesei pentru dining nu este o sarcină atât de uşoară. Înainte de a achiziţiona piesa perfectă trebuie să ţii seamă de câteva detalii tehnice. Nu trebuie să ignori dimensiunile, pentru a beneficia de un spațiu optimizat şi organizat. O masă prea mare nu îți folosește prea mult dacă te aşezi pe scaun şi te simți stingher, iar cu una mică nu câştigi mai mult spaţiu util! Alegerea mesei trebuie să fie orientată către confort. 

Alege mese rotunde sau pătrate cu picior central dacă spaţiul este restrâns. O masă dreptunghiulară pune în valoare un spaţiu de dining lung, dar puţin lat. Mesele de dining  extensibile sunt soluţii excepționale dacă vrei să optimizezi perfect încăperea destinată servirii mesei. Mesele dreptunghiulare mari sunt perfecte pentru locuințele spaţioase care au spaţiu de servire a mesei special amenajat. 

Dacă reuşeşti să acorzi puţină atenţie acestor detalii reuşeşti să descoperi mai uşor piese geniale pe care le vei îndrăgi. Un ultim aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este bugetul. Ca şi alte corpuri de mobilier şi masa de dining reprezintă o investiţie în stil şi confort. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Mese dining cum le integrezi în ambient