Antena Meniu Search
x

Alertă meteo cu efect imediat. 13 judeţe lovite acum de vijelii puternice şi grindină de mari dimensiuni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în urmă cu puţin timp mai multe avertizări de vreme severă imediată pentru 10 judeţe.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 14.06.2019, 17:08

Alertă meteo cu efect imediat. 13 judeţe lovite acum de vijelii puternice şi grindină de mari dimensiuni - Profi Media

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în urmă cu puţin timp mai multe avertizări de vreme severă imediată pentru 13 judeţe.

Potrivit meteorologilor, fenomene meteo periculoase se manifestă acum în 13 judeţe, cum ar fi grindină de dimensiuni mari şi medii, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice şi ploi abundente.

Avertizare meteo de vreme severă imediată

Judeţele care intră sub avertizarea de vreme severă imediată, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, sunt: Bistriţa-Năsăud, Arad, Constanta, Brăila, Maramureş, Vâlcea, Galaţi, Caraş-Severin, Timiş, Cluj, Bihor, Mureş, Harghita.

Cel mai grav afectat va fi judeţul Bistriţa-Năsăud, unde a fost anunţat Cod Roşu,  urmând a se manifesta grindină de dimensiunii mari și medii, intensificări puternice ale vântului, vijelie, averse torenţiale care vor depăşi 50 l/mp, frecvente descărcări electrice.

Fenomenele meteo extreme se vor manifesta mai ales la Telciu, Târlișua, Spermezeu, Căianu Mic, Zagra şi Negrilești.

Se recomandă luarea de măsuri de siguranţă, deoarece se aşteaptă ca vântul puternic, ploaia şi grindina să producă distrugeri importante, cum ar fi căderi de arbori sau destabilizarea structurilor.

Alertele sunt valabile până la ora 18:00, cu posibilitate de prelungire, în funcţie de evoluţia frontului atmosferic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Alertă meteo cu efect imediat. 13 judeţe lovite acum de vijelii puternice şi grindină de mari dimensiuni