Antena Meniu Search
x

Metode ieftine prin care să-ți renovezi bucătăria

Îți dorești să ai o bucătărie ca nouă, dar nu dispui de fondurile necesare? Câteva mici trucuri te vor ajuta să îți atingi scopul, fără a sparge banca.  Le găsești mai jos.

de Redactia Observator

la 01.08.2019, 21:35

- pexels.com

Îți dorești să ai o bucătărie ca nouă, dar nu dispui de fondurile necesare? Câteva mici trucuri te vor ajuta să îți atingi scopul, fără a sparge banca.  Le găsești mai jos.

Apucă-te de curățenie generală

Primul lucru pe care îl poți face este să te apuci de curățat cât mai bine toate suprafețele. Folosește detergenți pentru a îndepărta petele de grăsime de pe dulapuri, gresie și faianță. Poți prepara și o soluție pe bază de apă și oțet sau una care să conțină bicarbonat și puțină zeamă de lămâie.

Dacă dispui de fonduri suplimentare, poți chiar înlocui gresia și faianta și să zugrăvești pereții. Vei da un aer nou întregii bucătării, fără o investiție prea mare. Magazinele de specialitate nu practică prețuri de speriat și vin tot timpul cu promoții.

Upgradează-ți mobilierul

Mobilierul de bucătărie se face în general pe comandă și costă foarte mult. Dulapurile pot arăta însă ca noi, dacă schimbi mânerele de la uși și sertare. De asemenea, le poți colanta în ce culoare îți dorești sau le poți vopsi. Un blat de bucătărie nu este atât de scump, așa că ia în calcul să-l înlocuiești pe cel vechi. Interiorul sertarelor va arăta mai bine, dacă le tapetezi cu hârtie colorată sau autocolant.

Joacă-te cu lumina și accesoriile

Dacă ai un neon, a venit momentul să renunți la el. Designerii recomandă lumina caldă în bucătărie. Optează pentru niște aplice sau spoturi. De asemenea, poți schimba perdeluțele de la geamuri. Un alt mod de a da alt aer bucătăriei tale este să îți cumperi o chiuvetă nouă.

Aparatura electrocasnică reprezintă o investiție majoră, dar atât timp cât este funcțională, nu trebuie schimbată. O poți accesoriza însă. O tablă magnetică pe frigider ar putea deveni și un mod de a vă distra în familie. Vă puteți lăsa mesaje pe ea sau o poți utiliza pentru a-ți nota noile rețete pe care vrei să le încerci. Cu o investiție minimă, poți schimba și recipientele pentru condimente. Nu uita să pui și câteva ghivece cu flori în bucătărie.

Acestea ar fi metodele cele mai ieftine pentru a-ți renova bucătăria. Nu îți rămâne altceva de făcut decât să te apuci de treabă.

Sursa foto: pexels.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Metode ieftine prin care să-ți renovezi bucătăria