Antena Meniu Search
x

Metroul din Drumul Taberei, amânat pentru iunie 2020

Metrorex estimează pierderi de peste 100 de milioane de lei, în 2019, se arată într-un proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat, de trei ori mai mici decât proiecția inițială. Totodată, în document se precizează că magistrala de metrou din Drumul Tabere va fi deschisă începând cu iunie 2020.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 13.12.2019, 17:34

Metroul din Drumul Taberei, amânat pentru iunie 2020
Lucrările la metroul din cartierul bucureştean "Drumul Taberei" au început în 2012! - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Metrorex estimează pierderi de peste 100 de milioane de lei, în 2019, se arată într-un proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat, de trei ori mai mici decât proiecția inițială. Totodată, în document se precizează că magistrala de metrou din Drumul Taberei va fi deschisă începând cu iunie 2020.

Compania estimează totodată venituri totale de 923,95 milioane lei în acest an, comparativ cu cele 1,991 miliarde lei cât îşi bugetase în proiectul de buget de la începutul anului. În 2018, Metrorex a avut  pierderi de aproape 194 milioane lei.

Compania şi-a planificat cheltuieli cu investiţiile în sumă de 504,79 milioane lei. În proiectul iniţial privind bugetul de venituri şi cheltuieli erau prevăzute cheltuieli cu investiţiile de 1,051 miliarde lei.

Termen nou pentru magistrala Eroilor - Drumul Taberei

De asemenea, Magistrala 5 Eroilor-Drumul Taberei va fi pusă în funcţiune abia în iunie 2020. Acelaşi termen de punere în funcţiune a fost avansat şi de premierul Ludovic Orban la sfârşitul lunii noiembrie.

"Faţă de bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat, veniturile totale rectificate prezintă o reducere cu 53,60%, cheltuielile sunt reduse cu 55,28% pierderea brută fiind redusă cu 66,26%. Rectificarea, prin reducerea veniturilor totale este cauzată de nepunerea în funcţiune a obiectivului de investiţii Magistrala V. Cheltuielile de natură salarială, câştigul mediu lunar pe salariat prezintă diminuări ca urmare a reducerii numărului de personal, din cauza decalării termenului de punere în funcţiune a Magistralei V ( iunie 2020)", se arată în nota de fundamentare consultată de news.ro.

Sindicaliştii cred însă că noul termen e foarte optimist. Ei spun că va mai dura până ce legenda metroului poate deveni realitate.

Numărul de personal prognozat la finele anului este de 4.914 angajaţi, faţă de 5.861 salariaţi, cât arăta planul iniţial în proiectul de venituri şi cheltuieli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Metroul din Drumul Taberei, amânat pentru iunie 2020