Antena Meniu Search
x

Migranții fără adăpost vor fi deportați, infractorii întorși la graniță. Marea Britanie, legi dure după Brexit, de la 1 ianuarie

Migranții fără adăpost vor fi deportați, iar infractorii din țările UE vor avea interzis la intrarea în Marea Britanie, în temeiul unor noi legi dure post-Brexit, care vor fi anunțate de autoritățile britanice.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 22.10.2020, 10:51

- Profimedia
  • Migranții fără adăpost, sau care cerșesc, vor fi deportați imediat
  • Legi dure de la 1 ianuarie

Autoritățile britanice sunt așteptate să publice noi măsuri dure, care vor interzice intrarea infractorilor UE în Marea Britanie de la 1 ianuarie. Infractorii nu vor mai beneficia de tratament special pentru că sunt cetățeni ai UE.

Cu toate acestea, măsurile se vor baza parțial pe faptul că Marea Britanie va păstra accesul la bazele de date penale europene, asupra cărora încă nu s-a ajuns la un acord.

Regulile UE existente înseamnă că Marea Britanie poate împiedica intrarea criminalilor UE numai dacă prezintă o amenințare gravă și actuală. Noile măsuri vor reduce acest obstacol. Prin aceste noi legi, se va putea împiedica intrarea oricărei persoane condamnate la 12 luni de închisoare, sau mai mult.

În plus, reglementările vor permite Ministerului de Interne să expulzeze cetățenii UE care dorm pe jos, sau prin parcuri și care refuză ajutorul statului, sau care comit infracțiuni precum cerșetoria agresivă.

De asemenea, regula se aplică și tuturor cetățenilor străini fără adăpost, cu comportament antisocial, sau care se ocupă cu infracțiuni la nivel scăzut, care ar putea să nu îndeplinească criteriile normale pentru deportare.

Piri Patel: "De prea mult timp, normele UE ne-au obligat să permitem infractorilor străini periculoși, care abuzează de valorile noastre și ne amenință modul de viață, pe străzile noastre. Marea Britanie va fi mai sigură datorită controalelor la frontieră mai ferme și mai echitabile, în care infractorii străini, indiferent de naționalitate, vor fi supuși acelorași reguli de criminalitate"

Modificările înseamnă că infractorilor străini condamnați la mai mult de un an de închisoare li se va interzice intrarea în Marea Britanie, în comparație cu normele actuale ale UE, care prevăd o limită a unei perioade recente de închisoare de peste patru ani.

Și infractorii care nu au primit o pedeapsă cu închisoarea ar putea fi interziși și dacă, de exemplu, au fost infractori persistenți sau riscurile lor infracționale ar putea provoca „vătămări grave”, precum infractorii sexuali.

În prezent, normele UE spun că infractorii pot fi interziși numai dacă prezintă o „amenințare autentică, prezentă și suficient de gravă care afectează unul dintre interesele fundamentale ale societății”, ceea ce înseamnă că infracțiunile mai vechi nu pot fi luate în considerare.

De exemplu, unui cetățean UE închis pentru viol în urmă cu un deceniu nu i se poate refuza în prezent intrarea în orice țară UE, în cazul în care nu a mai recidivat de atunci. Conform noilor reguli, violatorul ar putea fi interzis din Marea Britanie.

De asemenea, oricui ar putea fi implicat în căsătorii simulate i se va refuza intrarea în Marea Britanie.

Cetățenii UE care locuiesc deja în Marea Britanie și care s-au înscris pentru a-și păstra statutul actual în cadrul schemei UE de soluționare nu vor fi afectați de noile măsuri.

Cu toate acestea, dacă comit o infracțiune de la 1 ianuarie, ceea ce duce la o pedeapsă cu închisoarea de un an sau mai mult, statutul lor ar putea fi revocat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Migranții fără adăpost vor fi deportați, infractorii întorși la graniță. Marea Britanie, legi dure după Brexit, de la 1 ianuarie