Antena Meniu Search
x

Mii de oameni s-au înghesuit să-l pupe pe mâini și pe frunte pe mitropolitul din Muntenegru, mort de Covid-19. Video

Mii de oameni au participat duminică la înmormântarea Mitropolitului Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru, Amfilohije Radovic, încălcând restricțiile de combatere a coronavirusului. Nicio regulă nu a fost respectată, deși prelatul a murit răpus de coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.11.2020, 19:24

Mii de oameni s-au înghesuit să-l pupe pe mâini și pe frunte pe mitropolitul din Muntenegru, mort de Covid-19. Video
Mii de oameni s-au înghesuit să-l pupe pe mâini și pe frunte pe mitropolitul din Muntenegru, mort de Covid-19. Video - Profimedia Images
  • Șeful Bisericii Ortodoxe Sârbe, Patriarhul Irinej, a condus rugăciunile în interiorul bisericii aglomerate, alături de zeci de oficiali și clerici. 
  • Mulți dintre cei prezenți în interiorul bisericii nu aveau măști de protecție și nici nu respectau regulile de distanțare fizică.

În ciuda tututor recomandărilor, mitropolitul a fost înmormântat în prezența a mii de credincioși la Catedrala „Învierea Domnului” din Podgorița. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Trupul neînsuflețit al Mitropolitului a fost depus în catedrală într-un sicriu deschis, deși autoritățile au anunțat că acesta a murit vineri după ce a contractat virusul în urmă cu câteva săptămâni.

Șeful Bisericii Ortodoxe Sârbe, Patriarhul Irinej, a condus rugăciunile în interiorul bisericii aglomerate, alături de zeci de oficiali și clerici, scrie Bloomberg.

Mulți dintre cei din interiorul bisericii nu purtau măști de protecție și nu păstrau distanța fizică unul de celălalt.

Muntenegru a înregistrat recent o creștere a cazurilor de virus, iar autoritățile s-au luptat să împiedice răspândirea Covid-19.

Episcopul Amfilohije Radovic avea 82 de ani și era un fervent naţionalist sârb care exercita o influenţă politică majoră. În ultimele sale apariții în public, Radovic nu purta mască, sfidând recomandările autorităților.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » Mii de oameni s-au înghesuit să-l pupe pe mâini și pe frunte pe mitropolitul din Muntenegru, mort de Covid-19. Video