Antena Meniu Search
x

Ministerul de Interne cere BEC prelungirea votului după ora 21.00

Ministerul de Interne a cerut printr-o notă adresată Biroului Electoral Central prelungirea votului după ora 21.00 din cauza îngreunării votului în secțiile de votare, ca urmare a măsurilor de protecţie anti-Covid-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.09.2020, 16:57

Oameni care așteaptă la coadă în fața unei secții de votare
Oameni care așteaptă la coadă în fața unei secții de votare - Imagini amator
  • Prelungirea după ora 21.00 ar fi necesară din cauza măsurilor protecţie anti-Covid-19 luate la nivelul secțiilor de votare.
  • Nota este semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu și parafată de Raed Arafat.

„Tinând cont de îngreunarea exercitării votului pentru respectarea măsurilor de protecţie sanitară, vă adresm rugămintea să analizaţi şi să dispuneţi posibilitatea prelungirii votării după ora 21.00, acolo unde există persoane care aşteaptă în proximitatea localului secţiei de votare”, cere MAI, într-o notă semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu, potrivit Mediafax.

Astfel, măsura ar urma să fie luată pentru secţiile în faţa cărora sunt încă oameni în curte, pe trotuar, în proximitatea secţiei şi doresc să voteze.

Nu a fost propusă o oră maximă la care să se închidă aceste secţii. 

Adresa este semnată de secretarul de stat Gheorghe Sorescu și parafată de Raed Arafat.

Peste 19 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi în secțiile de votare unde vor primi 4 buletine de vot: pentru primar, consiliul local, președintele consiliului județean și membrii consiliului județean.

Alegerile de astăzi se desfăşoară în condiţii speciale din cauza pandemiei de Covid-19. Autorităţile au adoptat mai multe măsuri pentru a preveni răspândirea bolii infecţioase.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Alegeri locale 2020 » Ministerul de Interne cere BEC prelungirea votului după ora 21.00