Antena Meniu Search
x

Ministrul Transporturilor, după inaugurarea magistralei de metrou M5: "Să dea Dumnezeu călători"

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a făcut declarații, după inaugurarea Magistralei de metrou M5, în Drumul Taberei. Ministrul spune că numărul celor care mai merg acum cu metroul s-a redus foarte mult.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 15.09.2020, 23:59

Magistrala M5 a fost inaugurată
Ministrul Bode se teme că metroul nu va fi atât de popular, din cauza pandemiei - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

"Capacitatea proiectată de a fi transportaţi călători pe cei 7 km pe această magistrală este de 50.000 călători pe oră, pe sens. Aşadar, să dea Dumnezeu să avem suficienţi călători, pentru că înainte de pandemie aveam 600.000 - 700.000 călători pe zi, călători cu metroul în Bucureşti. Acum avem în jur de 300.000. S-a redus foarte mult în pandemie", a spus ministrul.

Timpul mediu de aşteptare, 6 minute

"Practic, circulă 60 de trenuri în fiecare zi, odată cu intrarea celor 6 trenuri pe Magistrala M5, vor circula în fiecare zi 60 de trenuri. Timpii de aşteptare sunt undeva la şase minute”, a spus Bode.

Se vor achiziționa 13 trenuri noi

"Dorim să achiziţionăm 13 trenuri noi, special pentru acest proiect. Din  păcate, suntem la Curtea de Apel cu o contestaţie şi aşteptăm rezultatul contestaţiei şi vom avea 13 trenuri noi, achiziţionate pentru acest proiect", a mai afirmat Bode.

Magistrala M5 de metrou s-a deschis la aproape nouă ani de la începerea lucrărilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Ministrul Transporturilor, după inaugurarea magistralei de metrou M5: "Să dea Dumnezeu călători"