Antena Meniu Search
x

Ministrul Predoiu anunţă modificări la legile Justiţiei

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a anunţat modificări la legile Justiţiei şi va pune în dezbatere publică aceste modificări. Una dintre principalele propuneri este desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 30.09.2020, 19:42

Ministrul Justiţiei propune proiectul spre dezbatere publică
Una dintre principalele propuneri este desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Se doreşte desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie
  • Modificări în modul de funcţionare al Parchetelor

Predoiu a anunţat că pune în dezbatere publică legile Justiţiei şi invită la o dezbatere temeinică, aceasta urmând a se finaliza în 31 martie 2021.

El a precizat că la Legea privind organizarea judiciară, una dintre principalele propuneri este desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

De asemenea, el a mai anunţat modificări în ceea ce priveşte modul de funcţionare a structurii parchetelor, abandonarea soluţiei legislative din 2018 în ceea ce priveşte compunerea completelor de judecată în apel din 3 judecători şi revenirea la numărul de 2 judecători. El a mai enumerat procedura detaliată de numire în funcţie în cadrul DNA şi DIICOT.

Predoiu a mai anunţat eliminarea restricţiilor care privesc libertatea de exprimare a magistraţilor, introduse în 2018 şi  criticate de toată lumea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Ministrul Predoiu anunţă modificări la legile Justiţiei