Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătăţii anunţă că va implica Armata, DSU şi medicii de familie, în procesul de vaccinare anti-Covid

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţă va implica Armata, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi medicii de familie, în campania de vaccinare împotriva coronavirusului. Ministrul a mai spus că deja se lucrează la strategia de vaccinare.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 04.11.2020, 13:36

Ministrul Sănătăţii anunţă că va implica Armata, DSU şi medicii de familie, în procesul de vaccinare anti-Covid
Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii - Mediafax Foto / Ilinca Nazarie via Hepta
  • Ministrul Sănătăţii a anunţat că va implica toate structurile statului în procesul de vaccinare anti-Covid
  • Dozele de vaccin vor fi distribuite românilor conform unei strategii
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observator 19

Nelu Tătaru a specificat că toate structurile statului vor fi implicate în procesul de vaccinare anti-Covid, notează news.ro

”Vor fi implicate toate structurile statului în această strategie de vaccinare. Noi avem în pregătire, lucrăm în fiecare zi, avem puncte focale şi avem oameni care lucrează cu Comisia Europeană, stabilim această procedură şi strategia de vaccinare”, a afirmat ministrul, miercuri, la Sibiu. 

De asemenea, Nelu Tătaru a mai spus că vaccinul anti-Covid o să fie distribuit cu ajutorul unei strategii specifice. 

”Va fi implicată şi armata şi DSU-ul şi Spitalele judeţene şi medicii de familie”, a adăugat acesta.

În ceea ce priveşte suplimentarea personalului medical, ministrul a specificat că medicii specialişti care au terminat Rezidenţiatul vor fi angajaţi în următoarea perioadă, odată ce vor avea certificatele sau adeverinţele necesare. Aproximativ 200 de specialişti vor fi detaşaţi acolo unde o să fie nevoie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că prima tranşă de vaccinuri pentru România va ajunge în cel mai favorabil scenariu începând cu primul trimestru din 2021. 

”Trebuie să fim pregătiţi şi tocmai de aceea am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul Sănătăţii şi cu experţii din domeniul vaccinologiei. Am evaluat stadiul pregătirilor României şi am discutat despre găsirea celor mai eficiente soluţii de acţiune la nivelul întregului sistem sanitar, de la medicul de familie până la nivel de spital”, a declarat preşedintele. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sanatate » Ministrul Sănătăţii anunţă că va implica Armata, DSU şi medicii de familie, în procesul de vaccinare anti-Covid