Antena Meniu Search
x

Doi polițiști din Brașov au recunoscut că au luat mită 500 de lei, pe care nu i-au împărțit tocmai frățește, ca să ierte un șofer beat

Doi polițiști din Brașov au ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției, spunând că au luat mită 500 de lei, de la un șofer beat, bani pe care ulterior i-au împărțit nu tocmai frățește, unul dintre ei luând 300 de lei, iar celălalt doar 200.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 09.09.2020, 22:28

Ei au fost condamnați cu suspendare
Polițiștii au recunoscut că au luat mită 500 de lei, bani pe care i-au împărțit - observator.tv
  • Cei doi polițiști și-au recunoscut fapta
  • Au primit amândoi pedepse cu suspendare

În sarcina primului dintre cei doi inculpaţi s-a reţinut faptul că, fiind în serviciul de patrulare pe raza municipiului Braşov, nu a dispus măsurile legale faţă de un conducător auto, despre care exista suspiciunea că ar fi consumat băuturi alcoolice, reţinându-i însă şoferului actele personale şi ale autoturismului.

"Ulterior, conducătorul auto a apelat la cel de-al doilea inculpat, căruia, în schimbul intervenţiei sale pe lângă poliţistul constatator, i-a remis suma de 500 de lei, din care acesta din urmă a păstrat pentru sine 300 de lei şi a remis 200 de lei primului inculpat, cel care anterior îl oprise în trafic pe şofer. În privinţa celor doi inculpaţi, prin efectele acordului de recunoaştere a vinovăţiei, s-a stabilit o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru fiecare, cu suspendarea sub supraveghere a executării, iar pentru întreaga sumă de 500 de lei s-a instituit sechestru asigurător", se arată în comunicat.

Dosarul de urmărire penală are la bază o sesizare din oficiu a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Doi polițiști din Brașov au recunoscut că au luat mită 500 de lei, pe care nu i-au împărțit tocmai frățește, ca să ierte un șofer beat