Antena Meniu Search
x

Modalități eficiente de a-ți promova brandul

Când misiunea ta cea mai importantă devine dezvoltarea propriului business, ai nevoie de rețete care să funcționeze. Îți dăm câteva idei simple care îți vor face brandul cunoscut pe piață.

de Redactia Observator

la 30.04.2019, 11:30

Sfaturi pentru antreprenori
Modalități de promovare a brandului - Shutterstock

Când misiunea ta cea mai importantă devine dezvoltarea propriului business, ai nevoie de rețete care să funcționeze. Îți dăm câteva idei simple care îți vor face brandul cunoscut pe piață.

Curajul tău de a porni pe un nou drum, cel al antreprenoriatului, s-a lovit o mulțime de incertitudini. De la inexactitățile sistemului fiscal și până la incertitudinile de pe piață, totul pare făcut astfel încât să-ți încetinească ritmul în care sperai să crești. E prea devreme să te descurajezi, așa că sfaturile de mai jos te pot ajuta să devii o voce pe piață și să atragi clienții mult  așteptați.

Creează un cont de social media

Prezența în Social Media este o condiție de bază pentru un brand care vrea să vină cât mai aproape de publicul său și de eventualii parteneri, iar oferta de rețele este mai diversă decât oricând. Dacă brandul tău nu se potrivește cu atmosfera mult prea încărcată de pe Facebook, poți alege o conexiune mai nișată. Cu acces la 500.000 de utilizatori la nivel mondial, un cont pe rețeaua LinkedIn reprezintă opțiunea optimă pentru branduri inovatoare ca IQOS, recunoscut pentru faptul că și-a făcut o prioritate din schimbarea ritualului tradițional al fumatului obișnuit.

Prin intermediul acestui canal, poți lua legătura direct cu viitorii angajați, apelând chiar la serviciul suplimentar destinat departamentului de resurse umane. LinkedIn poate fi înglobat în planificarea unei strategii pe termen lung, prin creșterea awareness-ului, generarea de lead-uri și prin stabilirea unor date relevante pentru viitoarele cercetări de piață. Prezența pe LinkedIn implică un conținut specializat și de calitate, postat zilnic, încă de la primele ore ale dimineții.

Desfășoară frecvent promoții

Deși legislația aplicată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a rămas în urmă față de inovațiile de pe piață, poți jongla cu legile elaborate tocmai în anii 2000, pentru a atrage clienți noi către brandul tău. Prevederile obligă companiile să comunice cu exactitate durata și reducerile de preț aferente promoțiilor. Acestea nu pot fi desfășurate de magazine în orice perioadă a anului. Toate acestea îți vor solicita resurse suplimentare și un strop de creativitate în strategia de comunicare.

Cele mai bune modalități de a atrage rapid clienți sunt reducerile cu deadline, cele adresate unui singur tip de produs sau cele condiționate de atingerea unei anumite sume de bani pentru achiziție. Poți desfășura o promoție cu reduceri de preț la plata online sau chiar una de tip trade in, care oferă un preț special pentru un produs nou, în schimbul predării unuia vechi. În funcție de targetul brandului tău, ai oportunitatea de a apăsa butoanele potrivite pentru a anticipa psihologia consumatorului.

Dezvoltă parteneriate cu alte companii

Încheierea unui parteneriat cu o altă companie este o modalitate reciproc avantajoasă prin care poți obține contracte, proiecte sau strategii de piață eforturi mai mici și costuri diminuate. Preferate mai ales de firmele de tip startup, dar folosit și de brandurile mari din diferite domenii, acest concept îți deschide oportunități noi, atât pe piața internă, cât și pe cea regională sau internațională.

Dependent de o bună empatie între părțile direct implicate, parteneriatul aduce un plus de valoare spiritului tău antreprenorial, prin confruntarea cu idei și oameni noi din domeniu. Brandul tău poate avea numai de câștigat dacă dezvolți un parteneriat pe durata optimă nevoilor tale, cu acele companii care îți înțeleg bine filosofia.

Colaborează cu influenceri potriviți

Cel mai nou val din domeniul digital marketingului nu putea să ocolească tocmai brandul tău, aflat în plin proces de afirmare. O campanie cu influenceri te ajută să ajungi într-un mod foarte direct și subtil exact către acei consumatori pe care îi vizezi în mod predilect. Dacă îți alegi bine obiectivul încă de la început, în funcție de traficul pe care îl vrei pe site și de reach-ul scontat în Social Media, mai ai nevoie doar de persoanele potrivite.

Personalitatea influencerului, reputația sa în online și relevanța față de domeniul tău de activitate trebuie neapărat să se potrivească cât mai mult cu tone of voice-ul folosit de brandul tău și serviciile oferite. Un influencer foarte popular îți poate aduce rapid notorietate, dar și un public prea divers, ale cărui așteptări să nu se regăsească în comunicarea brandului tău. La polul opus, unul de nișă va direcționa spre tine o clientelă restrânsă, dar cu un potențial mai mare de fidelizare.

Investește în advertising

Fie că alegi să direcționezi către campaniile publicitare un procent din cifra de afaceri sau o sumă fixă lunară, clarificarea unui buget stabil, destinat exclusiv campaniilor publicitare este obligatorie pentru brandul tău. Dacă ești la început de drum, eforturile necesare unei conturări a unei imagini pe piață vor fi mai mari, astfel că firma va resimți puternic cheltuiala, pe termen scurt. Pentru a fi sigur că faci ce trebuie, apelează la experții potriviți, pentru elaborarea unei strategii de marketing care să-ți permită verificarea unor obiective clare și anticiparea tendințelor din exterior.

Nu a spus nimeni că drumul unui brand până la cifre mai mari este ușor, indiferent că vorbim despre cucerirea unui segment nou de piață sau pur și simplu creșterea vânzărilor. Cu ponturile potrivite, însă, ești mai aproape de obiectivul tău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Modalități eficiente de a-ți promova brandul