Antena Meniu Search
x

Arheologii au deschis un mormânt neatins de 2.000 de ani, în Egipt. Ambasadorii mai multor ţări au venit personal să vadă descoperirea

Un mormânt vechi de 2.000 de ani a fost deschis în Egipt, ambasadorii mai multor ţări dorind să participe personal la eveniment.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 03.02.2019, 11:07

Un mormânt vechi de 2.000 de ani a fost deschis în Egipt, ambasadorii mai multor ţări dorind să participe personal la eveniment.

Mormantul, care conține 50 de mumii datează de acum 2.000 de ani, din epoca Ptolemeică (323-30BC), şi a fost descoperit în Minya, la sud de Cairo, potrivit ministerului egiptean al Antichităților.

Mumiile, dintre care 12 erau ale unor copii, au fost descoperite în interiorul a patru camere de înmormântare impresionante, de aproximativ 9 metri, în situl arheologic Tuna el-Gebel, anunţă theguardian.com.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Identitățile mumiilor nu sunt încă cunoscute, a precizat Mostafa Waziri, secretar general al Consiliului Suprem de Antichități.

"Nu le-am găsit numele scrise în hieroglife", a precizat Waziri el, însă este evident, din metoda mumificării, că au fost persoane cu o deosebită improtanţă.

Vizitatorii, inclusiv ambasadorii din mai multe țări, s-au adunat la locul descoperirii, să vadă cu ochii lor mumiile.

Descoperirea arheologică de la Tuna el-Gebel a fost prima de o importanţă deosebită, din 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Arheologii au deschis un mormânt neatins de 2.000 de ani, în Egipt. Ambasadorii mai multor ţări au venit personal să vadă descoperirea