Antena Meniu Search
x

Peste 50 de persoane au murit din cauza virusului fără leac din China

Autorităţile chineze au oferit noi detalii despre evoluţia virusului fără leac, iar întreaga situaţie începe să semene cu un film horror.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 26.01.2020, 07:40

Virusul fără leac ar proveni de la două specii de şarpe
Locuitorii din Wuhan încearcă să-şi menţină optimismul, în ciuda virusului - Hepta

Autorităţile chineze au oferit noi detalii despre evoluţia virusului fără leac, iar întreaga situaţie începe să semene cu un film horror.

Astfel, cel puţin 55 de persoane au murit din cauza coronavirusului, iar numărul de îmbolnăviri se apropie vertiginos de cota 2.000, cel puţin 200 dintre aceste cazuri fiind considerate extrem de grave.

De unde ar proveni virusul fără leac din China

Conform CNN, evoluţia virusului din Wuhan afectează deja în mod serios economia şi turismul din China.

Mai mult, autorităţile se confruntă cu o situaţie gravă, dispariţia de pe piaţă a măştilor de protecţie, astfel că producătorii au fost somaţi să-şi cheme muncitorii mai devreme din vacanţa de Anul Nou chinezesc pentru a relua producţia de măşti de protecţie.

O situaţie asemănătoare se întâmplă şi în Hong Kong, unde, de asemenea, există o criză a măştilor de protecţie.

Pe de altă parte, Shantou este al 15-lea şi, deocamdată, ultimul oraş care anunţă carantină generală şi totală.

Oraşul este primul din afara provinciei Hubei care ia o asemenea măsură. Shantou, care are o populaţie de circa 5,6 milioane de locuitori, este un oraş port situat la aproximativ 1.000 de kilometri de Wuhan.

În acest moment, în jur de 62,8 milioane de persoane sunt sub incidenţa măsurilor de carantină din China. Orientativ, vorbim despre o populaţie asemănătoare cu cea a Marii Britanii.

Peste 40 de cazuri de prezenţă a virusului fără leac au fost confirmate în 13 locaţii din afara Chinei, respectiv în ţări precum Australia, Statele Unite sau Franţa.

Ultimele estimări ale anchetei desfăşurate de autorităţile chineze arată că virusul fără leac provine, cel mai probabil, de la două specii de şarpe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Peste 50 de persoane au murit din cauza virusului fără leac din China