Antena Meniu Search
x

Moţiunea de cenzură a picat. Opoziţia a strâns doar 200 de voturi (Video)

Plenul reunit al Parlamentului a dezbătut şi votat moţiunea de cenzură pentru căderea Guvernului, iar opoziţia a avut nevoie de 233 de voturi pentru, însă a obţinut doar 200. Şapte parlamentari s-au abţinut. Votul a fost secret, cu bile.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 18.06.2019, 18:11

Moţiunea de cenzură a Opoziţiei, votată în Parlament. Sunt necesare 233 de voturi pentru căderea Guvernului - Profi Media

Plenul reunit al Parlamentului a dezbătut şi votat moţiunea de cenzură pentru căderea Guvernului, iar opoziţia a avut nevoie de 233 de voturi pentru, însă a obţinut doar 200. Din 359 de parlamentari prezenţi, doar 210 şi-au exprimat votul. 200 au fost pentru, 7 împotrivă şi 3 abţineri. Votul a fost secret, cu bile.

Moţiunea a fost semnată de parlamentarii PNL, USR, PMP şi UDMR, însă parlamentarii Pro România a anunţat că nu semnează moţiunea, dar că vor vota pentru, la vedere. PSD a anunţat că parlamentarii săi vor fi prezenţi, dar nu vor vota. De asemenea, conducerea PSD a anunţat că orice parlamentar PSD care va vota moţiunea va fi exclus din partid.

Moţiunea de cenzură a Opoziţiei, votată în Parlament

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

UPDATE 17:40: Moţiunea a picat. Din 359 de parlamentari prezenţi, doar 210 şi-au exprimat votul. 200 au fost pentru, 7 împotrivă şi 3 abţineri. Viorica Dăncilă rămâne premier.

UPDATE 15.40 - Dan Barna (USR): "Acest guvern e creat după chipul şi asemănarea creatorului său şi nu vă doresc soarta dlui Dragnea, dar ne dorim dreptate pentru toţi cei care au fost abuzaţi, bruscaţi în 10 august şi în alte momente”, a menţionat Barna. Dacă veţi refuza încă o dată să ascultaţi ce spune majoritatea românilor, viitorul dvs politic va fi sumbru. Lucrurile se schimbă în România, o nouă clasă politică e vie şi activă", a declarat Barna.

UPDATE 15.30: Raluca Turcan (PNL): "Tot ce am scris în moţiunea de cenzură şi am spus în ultimii doi şi jumătate - că guvernaţi în favoarea infractorilor, împotriva românilor şi în neştiinţă uluitoare - v-au confirmat-o oamenii la vot. În 26 mai oamenii au dat un vot foarte clar împotriva persoanei care a asigurat patronajul guvernului Dăncilă, care a decis personal componenţa acestui guvern care l-a servit şi îl serveşte şi împotriva ticăloşiilor PSD-ALDE ridicate la rang de politică de stat", a declarat Turcan.

UPDATE 14.40 - Premierul Dăncilă a luat cuvântul. "Am parcurs textul acestei moţiuni în speranţa că voi regăsi măcar o idee constructivă în folsul societăţii. Nu am găsit. Întregul text arată un singur lucru, incapacitatea opoziţiei de a avea un proiect serios pentru binele acestei tări. Este evident că nu reprezintă o alternativă la guvernare. Chiar vă doriţi să veniţi la guvernare? Nu am văzut din partea dvs nicio masura benefica pentru romani, nici o idee concreta. Am vazut insa declaratiile publice ale liderilor, multe sloganuri. Ce vor castiga romanii, sloganuri? Daca este asa, trebuie sa va asumati public si sa le spuneti romanilor, altfel ati fi facut public si programul vostru de guvernare. Amatorismul abordarii dvs. nu ma surprinde. Romanii stiu sa faca diferenţa.", a declarat Viorica Dăncilă.

UPDATE 14:30 - Incepe dezbaterea moţiunii, care va dura aproximativ 80 de minute.

UPDATE 14:20 - Se votează componenţa comisiei comune de cod electoral, cea care va rezolva problema votului în diasporă.

UPDATE 14.15 - Se votează ordinea de zi, a fost ţinut un moment de reculegere.

UPDATE 14.00 - A început dezbaterea şi apoi votul moţiunii de cenzură. Se verifică prezenţa prin vot cu cartele. Sunt 250 de parlamentari prezenţi, cvorumul este îndeplinit.

UPDATE ora 11:00: Toţi miniştii au fost convocaţi de urgenţă de Viorica Dăncilă, la ora 13:30

Începând cu ora 14.00, în Parlament se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură a opoziţiei pentru căderea Guvernului Dăncilă. Liderul PNL a precizat că se bazează pe 215 voturi, însă sunt necesare 233 pentru ca moţiunea să treacă.

Viorica Dăncilă a anunţat că parlamentarii PSD care votează moţiunea vor fi excluşi din partid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Moţiunea de cenzură a picat. Opoziţia a strâns doar 200 de voturi (Video)