Antena Meniu Search
x

Muncitor român, snopit în bătaie de managerul unei agenții de muncă, în Olanda: "Faci glume cu mine?"

Aproape un minut, atât durează înregistrarea teribilă în care un tânăr muncitor român este rupt cu bătaia de managerul unei agenții de plasare a forței de muncă din Olanda. Filmarea a fost publicată în presa olandeză. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.11.2020, 11:56

Tânărul român a fost bătut cu pumnii și picioarele de managerul unei agenții de plasare a forței de muncă din Olanda
Muncitor român, snopit în bătaie de managerul unei agenții de plasare a forței de muncă din Olanda - capturi video ad.nl
  • Românul este filmat în timp ce încasează pumni și picioare de la un bărbat.
  • Bătăușul este fiul patronului unei agenții de plasare a forței de muncă din Olanda.

Potrivit portalului de știri AD, bătăușul este unul dintre fiii lui Askin Reyhan, patronul agenției pentru ocuparea forței de muncă cu același nume.

Agenția, susțin jurnaliștii olandezi, este una dintre cele mai importante din țară. Activează în principal în domeniul prelucrării cărnii și recrutează mii de oameni, pe care îi distribuie apoi în abatoare din Olanda.

Imaginile publicate de AD au un puternic impact emoțional și îl arată pe român așezat pe un scaun, în timp ce încasează pumni și picioare.

Managerul stă în fața tânărului și țipă de mai multe ori "Faci glume cu mine?".

Apoi începe să-l lovească fără milă pe băiat cu pumnii și picioarele. 

Un alt român, martor al agresiunii, se aude spunând: "Lasă-l, bă!".

De față sunt mai multe persoane, însă nimeni nu intervine în apărarea băiatului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Într-un interviu acordat Libertatea, românul bătut a declarat că scandalul a avut loc în urmă cu două săptămâni. Tânărul s-a trezit într-o dimineață și a decis că nu vrea să meargă la lucru. 

Câteva ore mai târziu, la locul unde era cazat românul a venit fiul patronului de la Reyhan.

"Au încercat să mă bage cu forța în mașină, ca să mă ducă la muncă, iar eu nu am vrut. Și apoi a venit fiul patronului, iar după nici 30 de secunde a început să mă bată.

O săptămână nici nu m-am putut ridica din pat. Am avut urechea ruptă. Și m-am speriat după ce mi s-a întâmplat asta, așa că am fugit de la firmă. A venit un prieten după mine și m-a dus în Anglia", a povestit muncitorul român.

După o săptămână, însă, tânărul s-a întors în Olanda, la insistențele șefilor de la Reyhan.

Patronul și-ar fi concediat fiul bătăuș

Luni, după ce a văzut înregistrarea, patronul agenției Reyhan și-ar fi concediat fiul.

"Orice s-ar fi întâmplat înainte de abuz, nu pot accepta ceea ce a făcut fiul meu. Dar aceasta este o chestiune privată, nu are nicio legătură cu afacerea mea", a declarat Askin Reyhan, potrivit publicației AD.

În urma acestui scandal, abatorul Vion a încheiat de îndată colaborarea cu agenția Reyhan. 

Ambasada României s-a autosesizat

Ambasada României în Regatul Țărilor de Jos s-a autosesizat, după ce filmulețul cu agresiunea a fost făcut public.

"În consecință, misiunea diplomatică a sesizat autoritățile competente olandeze, respectiv Poliția și Inspectoratul pentru Muncă și Afaceri Sociale din Olanda (Inspectie SZW), cele două autorități informând, la rândul lor, că vor lua măsurile care se impun", se arată într-un răspuns oficial trimis ziarului Libertatea de către biroul de presă al MAE.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Muncitor român, snopit în bătaie de managerul unei agenții de muncă, în Olanda: "Faci glume cu mine?"