Antena Meniu Search
x

Mussomeli, oraşul din Italia unde casele se vând cu un euro bucata

Mussomeli, un micuţ oraş din sudul Siciliei, Italia, a devenit celebru în ultima perioadă după ce autorităţile au scos case la vânzare, online, cu numai un euro bucata.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 06.05.2019, 18:32

Cei care îşi cumpără case la un euro trebuie să le renoveze
Aşa arată casele din Mussomeli care se vând cu un euro bucata - CASE1EURO

Mussomeli, un micuţ oraş din sudul Siciliei, Italia, a devenit celebru în ultima perioadă după ce autorităţile au scos case la vânzare, online, cu numai un euro bucata.

Este vorba despre casele abandonate de familii care nu au avut urmaşi sau de case abandonate de cei care au preferat să se mute în oraşe mai mari, Mussomeli având doar aproximativ 11.000 de locuitori.

Garanţie de 5.000 de euro pentru renovarea caselor care se vând cu un euro bucata

Conform The Sun, până acum au fost scoase la vânzare în jur de 100 de case însă este de aşteptat ca numărul acestora să ajungă, în perioada următoare, la 500.

Pe acelaşi subiect

Evident, este şi o prinsoare la mijloc. Cine vrea să cumpere o casă cu un euro trebuie să depună o garanţie de 5.000 de euro că va face renovarea casei într-un interval de trei ani.

Dacă termenul este depăşit, automat se pierd atât garanţia, cât şi dreptul de proprietate.

Se estimează că renovarea unei case costă în jur de 100 de euro pe metrul pătrat, iar la suma finală se adaugă cheltuieli administrative cuprinse între 3.000 şi 5.000 de euro.

Autorităţile speră că prin intermediul acestui proiect să repopuleze un oraş celebru pentru castelul medieval, bisericile vechi şi tradiţia culinară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Mussomeli, oraşul din Italia unde casele se vând cu un euro bucata