Antena Meniu Search
x

Naţionala de fotbal a României, meci important în preliminariile Europeanului de tineret

Naţionala de fotbal U21 a României dă piept, luni seara, cu echipa similară a Irlandei de Nord, într-un meci care se joacă în preliminariile Campionatului European şi care va avea loc la Voluntari, pe Stadionul Anghel Iordănescu.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 14.10.2019, 17:32

Mirel Rădoi este încrezător în şansele României de a obţine o nouă victorie
Tricolorii mici speră să repete evoluţia bună din meciul cu Ucraina, câştigat cu 3-0 - Facebook

Naţionala de fotbal U21 a României dă piept, luni seara, cu echipa similară a Irlandei de Nord, într-un meci care se joacă în preliminariile Campionatului European şi care va avea loc la Voluntari, pe Stadionul Anghel Iordănescu.

Partidă contează enorm în lupta pentru calificare, în condiţiile în care România nu îşi mai permite paşi greşiţi, după eşecul înregistrat în prima etapă, 1-2 cu Danemarca în deplasare.

România tineret nu-şi permite să piardă puncte acasă cu Irlanda de Nord

La prima vedere, echipa antrenată de Mirel Rădoi este favorită, chiar dacă o parte dintre jucătorii de bază au făcut deja pasul către selecţionata mare.

Totuşi, "tricolorii mici" sunt puşi în gardă de faptul că Irlanda de Nord a pierdut greu în Danemarca, cu 1-2, acelaşi scor cu care s-a înclinat şi formaţia noastră la Aalborg.

Însă, după 3-0 cu Ucraina, joi, pe teren propriu, România are un ascendent moral faţă de adversarul cu care dă piept luni, la Voluntari, de la 20.30.

De remarcat că Irlanda de Nord se bazează pe câţiva jucători mult mai tineri decât nivelul cerut, Sam McClelland (17 ani), Ethan Galbraith (18 ani) sau Daniel Ballard (20 de ani), dar toţi aflaţi la academii de renume mondial precum Chelsea, Arsenal sau Mancheter United.

Man, Moruţan, Drăguş şi Petre, jucătorii de care se leagă speranţele României tineret

În absenţa unor jucători precum Ianis Hagi sau Florinel Coman, jucători care au strălucit în vară la Campionatul European, selecţionerul Mirel Rădoi este pregătit să-i arunce în luptă, ca şi săptămâna trecută, cu Ucraina, pe Dennis Man, Olimpiu Moruţan, Denis Drăguş sau Adrian Petre, alţi jucători de mare perspectivă, pregătiţi să facă saltul spre cluburi importante din vest.

Alături de România, Irlanda de Nord, Ucraina şi Danemarca, în Grupa a 8-a de calificare la turneul final din 2021 se mai află Finlanda, liderul de moment al grupei, şi Malta.

Doar câştigătoarea grupei are asigurată calificarea la turneul final. Cel mai bun loc 2 din cele nouă grupe merge şi el la Euro, în timp ce restul de opt echipe joacă baraj tur-retur pentru calificare în noiembrie anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Naţionala de fotbal a României, meci important în preliminariile Europeanului de tineret