Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru avertizează: Urmează o lună de încercare, o lună grea

Ministrul Sănătăţii a declarat luni seara, într-un interviu la televiziunea națională, că urmează o lună grea în lupta cu pandemia de COVID-19, din cauza campaniei electorale şi a deschiderii anului şcolar.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.09.2020, 09:19

Nelu Tătaru avertizează: Urmează o lună de încercare, o lună grea
Nelu Tătaru avertizează: Urmează o lună de încercare, o lună grea - Hepta
  • Potrivit lui Tătaru, un test negativ de infectare cu SARS COV-2 nu garantează că persoana respectivă nu se poate îmbolnăvi ulterior.
  • Ministrul Sănătății spune că e bine ca testarea să se păstreze în cadrul anchetelor epidemiologice.

Nelu Tătaru spune că suntem încă în valul 1 al pandemiei, în cea de-a doua fază, pe acel platou de stabilizare și a precizat că, dacă vor fi respectate regulile şi precauţiile, de la jumătatea lunii octombrie România ar putea intra pe o pantă descendentă a cazurilor de COVID-19.

"Este o lună de încercare, o lună grea şi dacă noi, toţi, vom fi parteneri pentru a respecta regulile, atunci cred că la jumătatea lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă.

Până atunci nu ne rămâne decât să gestionăm creşterea, care noi credem că va fi mai mică în această perioadă. O creştere asumată odată cu deschiderea anului şcolar şi campania electorală", a declarat ministrul Sănătății.

Potrivit lui Tătaru, un test negativ de infectare cu SARS COV-2 nu garantează că persoana respectivă nu se poate îmbolnăvi ulterior și a precizat că e bine ca testarea să se păstreze în cadrul anchetelor epidemiologice.

"Un test este o stare de moment. Nimeni nu spune că dacă astăzi sunt negativ, peste două zile nu pot fi pozitiv", a precizat Nelu Tătaru.

Legat de deschiderea anului şcolar, ministrul a afirmat că în acest moment sunt 43 de localităţi care au indicele de infectare peste 3 la mie, situaţie în care cursurile se vor desfăşura on-line.

Alte 14 localităţi au indicele între 1 şi 3 la mie, ceea ce înseamnă un sistem mixt, on-line şi cu prezenţă fizică, în timp ce 2.728 localităţi au indicele de infectare sub 1 la mie şi se permit cursurile şcolare în clasă.

În această ultimă situaţie trebuie respectate regulile de distanţare fizică şi dezinfecţie, a mai spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Nelu Tătaru avertizează: Urmează o lună de încercare, o lună grea