Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru, mesaj pentru românii care vor să se întoarcă acasă de Crăciun sau Revelion [Video]

Ministrul Sănătății a anunțat în ce condiții pot reveni românii în țară, de Crăciun și Revelion. Nelu Tătaru a făcut declarații după vizita efectuată la Spitalul Județean Constanța.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.12.2020, 18:32

Autoritățile nu au în discuție un lockdown de Sărbători, spune Nelu Tătaru
Nelu Tătaru, mesaj pentru românii care vor să se întoarcă acasă de Craciun - Observator
  • Autoritățile nu au în discuție un lockdown de Sărbători.
  • Nelu Tătaru: La fiecare unitate locală se aplică restricțiile, când e cazul.

În timpul vizitei la Constanța de joi, ministrul Sănătății a fost întrebat de jurnaliști dacă există posibilitatea ca România să fie în „lockdown” de Crăciun și Revelion, dar și în ce condiții cetățenii din diaspora pot reveni în țară cu ocazia Sărbătorilor.

„Nu avem în discuție acest lucru. Mă repet, la fiecare comunitate locală se aplică acele restricții și acele măsuri în funcție de evoluția transmiterii comunitare”, a precizat Nelu Tătaru.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Totodată, ministrul Sănătății a explicat și în ce condiții pot reveni cetățenii din diaspora în țară, în contextul creșterii numărului de cazuri în toată Europa:

„După cum știți, sunt acele țări care o rata de infectare mai mare ca a anoastră. Condițiile sunt aceleași, dacă vine pentru trei zilei vin cu un test, realizat în maxim 48 de ore, negativ. Dacă vin pentru mai mult timp intră în carantină, cu posibilitatea ca în cea de-a 8 zi să facă acel test, iar dacă este negativ în cea de-a 10 să iasă din carantină”, a precizat Tătaru.

Nelu Tătaru: Nu se impune carantină la nivel național

Ministrul Sănătății a mers, joi, în județul Constanța, pentru a evalua situația epidemiologică din județ, dar și capacitatea de tratare și testare privind infecția cu noul coronavirus în zonă.

Potrivit lui Nelu Tătaru, urmează încă o perioadă dificilă de posibilă creștere a numărului de cazuri noi:

„Avem trei-patru săptămâni grele pentru a intra pe un platou. Haideți să participăm cu toții la scăderea numărului de cazuri”.

Ministrul Sănătății a mai spus că nu se impune carantină la nivel național.

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor transmise de reporterul Observator Andreea Filip - 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Nelu Tătaru, mesaj pentru românii care vor să se întoarcă acasă de Crăciun sau Revelion [Video]