Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru, ultimele detalii despre starea medicului-erou Cătălin Denciu, internat de 8 zile în Belgia

Ministrul Nelu Tătaru a făcut declarații, duminică, despre starea de sănătate a medicului-erou Cătălin Denciu, internat de 8 zile în Belgia, după ce a ars în incendiul de la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.11.2020, 16:13

Nelu Tătaru, ultimele detalii despre starea medicului-erou Cătălin Denciu, internat de 8 zile în Belgia
Nelu Tătaru, ultimele detalii despre starea medicului-erou Cătălin Denciu, internat de 8 zile în Belgia - Facebook/Hepta

Potrivit ministrului Sănătății, medicul Cătălin Denciu este în stare bună și ar putea fi detubat săptămâna viitoare. Mai mult, medicul-erou va putea fi vizitat de soție în Belgia, în zilele care urmează.

„Starea este staţionară, este echilibrat hemodinamic şi hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineaţa şi seara, se practică şi procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină şi chirurgical pentru anumite intervenţii de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârşitul săptămânii viitoare”, spune Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, potrivit Mediafax.

„Vorbim şi cu familia. În decursul săptămânii viitoare, soţia lui va merge în Belgia, anunţată de medicii belgieni că soţul ei ar putea fi detubat”, adaugă ministrul Nelu Tătaru.

În seara de 14 noiembrie, zece bolnavi de COVID-19 şi-au găsit sfârşitul, după ce secţia de terapie intensivă în care se aflau internaţi a luat foc.

Cătălin Denciu era de gardă în momentul în care flăcările au mistuit salonul şi a încercat să îi salveze pe pacienţi. Acesta a suferit arsuri grave pe 75% din corp şi a fost transferat după 12 ore, la spitalul Militar Regina Astrid, din Belgia.

La opt zile de la internare, medicul urmează să fie detubat săptămâna viitoare.

Alți doi pacienţi transferaţi la Leţcani au murit

Astăzi, autoritățile au anunțat că alți doi pacienți transferați de la Terapia Intensivă din Piatra Neamţ la Iaşi, în urma incendiului de la secția ATI, au murit la Spitalul de la Leţcani.

Din cei şase pacienți transferaţi, patru au încetat din viaţă. 

O femeie în vârstă de 72 de ani a murit miercuri, iar o altă pacientă s-a stins joi. Aseară, alte două persoane transferate din Neamţ la Leţcani au încetat din viaţă.

”Din cei 6 pacienți veniți de spitalul județean Neamț din nefericire patru i-am pierdut. Erau pacienți cu vârste de peste 65 de ani, comorbidităţi şi erau infectaţi cu Sars Cov 2. Nu a fost problema de leziuni care să se fi datorat unor arsuri. Mai avem încă doi pacienţi în viață", a declarta pentru Observator Prof. Dr. Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Nelu Tătaru, ultimele detalii despre starea medicului-erou Cătălin Denciu, internat de 8 zile în Belgia