Antena Meniu Search
x

Nevoia de schimbare. Cum să-ți dai seama când ar fi cazul să te muți în alt oraș

Momentele în care stai pe gânduri și te întrebi ce urmează pot apărea la orice vârstă. În astfel de situații, schimbarea poate veni sub forma unui nou job, a unei noi direcții profesionale, dar și a unei mutări.

de Redactia Observator

la 16.01.2020, 16:15

Cum să-ți dai seama când ar fi cazul să te muți în alt oraș
Mutarea în alt oraș nu trebuie să fie un proces anevoios și stresant - pexels.com

Momentele în care stai pe gânduri și te întrebi ce urmează pot apărea la orice vârstă. În astfel de situații, schimbarea poate veni sub forma unui nou job, a unei noi direcții profesionale, dar și a unei mutări.

Un început proaspăt îți poate aduce multe surprize plăcute și te poate ajuta să evoluezi pe plan profesional și personal. Cum îți dai seama când și dacă o astfel de schimbare este necesară? Iată câteva semne:

Ai o relație la distanță

O astfel de relație se dezvoltă mai greu dacă niciunul dintre parteneri nu vrea să facă cel mai important pas – mutarea împreună. Dacă vrei să duci relația la un alt nivel și să îți întemeiezi o familie, trebuie să faci o schimbare majoră: mutarea în alt oraș. Desigur, aceasta nu vine fără complicații: găsirea unui nou job, a unei alte locuințe etc. Dacă ești un angajat de preț în compania pentru care lucrezi, e posibil ca șeful tău să accepte munca de la distanță sau să te pună în legătură cu o companie parteneră din orașul în care urmează să te muți. Înainte să faci acest pas trebuie să ai un cont de economii cât mai bogat, pentru a fi sigur că te poți descurca o perioadă mai lungă de timp până găsești un nou job. Dacă te hotărăști să cumperi o locuință împreună cu partenerul de viață, un credit la bancă te va ajuta să începi în siguranță acest nou capitol al vieții tale. Nu uita că o astfel de achiziție implică și alte cheltuieli precum taxele de cumpărare, asigurarea locuintei sau plata avansurilor. Toate acestea fac parte din procesul palpitant al începutul unei noi vieți și trebuie să profiți de aceste momente fără să te lași pradă stresului.

Nu ai locuit în afara orașului natal

Cei care aleg să locuiască în orașul natal pot avea diferite motive care îi țin aproape de casă. Mai ales dacă locuiești într-unul dintre marile orașe ale țării, poate fi greu să găsești ceva mai bun, cu oportunități multiple și cu populație diversă. Însă schimbarea înseamnă dezvoltare. Când începi să simți monotonia și starea de sufocare, e posibil să ai nevoie de mai mult decât un concediu la munte. În astfel de momente se poate instala ușor și senzația de burnout, care se manifestă prin lipsa de motivație la muncă și în viața personală, dar și prin episoade depresive. Dacă te gândești la o schimbare care trebuia să vină mai devreme, documentează-te despre orașele tale preferate din țară și analizează oferta de joburi. S-ar putea să găsești ceva care să-ți aducă mai multă satisfacție decât locul de muncă actual sau chiar să faci un salt în carieră. Dacă ești chemat la interviuri vei avea și oportunitatea să petreci mai mult timp în orașele respective și să îți dai seama dacă mutarea ar fi o alegere potrivită. Ieși din zona de confort și încearcă ceva nou. Vei putea oricând să te întorci în orașul natal dacă ceva nu merge conform planului.

Vrei să îți continui studiile

Dacă ai renunțat la facultate mai devreme din motive personale sau dacă ai intrat mai repede în câmpul muncii, poate vei vrea, la un moment dat, să reiei studiile. În cazul în care facultatea la care vrei să te înscrii se află în alt oraș, mutarea îți va aduce numai beneficii. Prezența la cursuri este importantă atunci când vrei să te implici în diferite proiecte și să înveți ceva cu adevărat. Mai mult, poate vei avea acces la programe prin care să aplici ceea ce înveți și să participi la evenimente de profil. Este recomandat ca în această perioadă să cauți joburi în domeniile de freelancing sau să lucrezi part-time pentru a te putea concentra pe studii.

Ești afectat de climă

Schimbările climatice și fluctuațiile de temperatură te pot afecta destul de mult, mai ales dacă suferi de anumite boli. În orașele în care vara se ating temperaturi foarte ridicate poate fi greu să îți continui fără probleme activitățile de zi cu zi, în special dacă acestea implică mult timp petrecut afară. De asemenea, dacă suferi de astm vei descoperi că zonele mai uscate îți fac viața mai grea. Multe persoane aleg să se mute în orașe cu umiditate mai ridicată pentru a avea cât mai puține crize de astm sau complicații ale sistemului respirator. Înainte de a face un asemenea pas trebuie să te consulți cu medicul specialist și să iei în considerare recomandările acestuia.

Mutarea în alt oraș nu trebuie să fie un proces anevoios și stresant. Un început nou îți oferă posibilitatea să cunoști oameni noi, să călătorești și să devii mai ambițios. Nu uita să te gândești bine înainte de a face acest pas și să iei în calcul toate posibilitățile și riscurile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Nevoia de schimbare. Cum să-ți dai seama când ar fi cazul să te muți în alt oraș