Antena Meniu Search
x

Tragedie la Craiova! A murit Nicolae Tilihoi, unul dintre cei mai buni fundaşi din istoria fotbalului românesc. Avea 61 de ani

Nicolae Tilihoi, unul dintre cei mai buni fundaşi din istoria fotbalului românesc, a murit în această dimineaţă, la 61 de ani.

A murit Nicolae Tilihoi, unul dintre cei mai buni fundaşi din istoria fotbalului românesc. Avea 61 de ani - gsp.ro

Nicolae Tilihoi, unul dintre cei mai buni fundaşi din istoria fotbalului românesc, a murit în această dimineaţă, la 61 de ani.

Fostul fundaș al Universității Craiova avea 61 de ani şi suferea de o boală incurabilă. 

Fostele glorii ale Craiovei se vor strânge și vor merge la casa lui Tilihoi. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nicolae Tilihoi a fost jucător de bază în echipa Craiova Maxima. Acesta a fost descoperit de Corneliu Andrei Stroe la un trial în București și adus la Știința.

A evoluat la Universitatea în perioada 1976-1987, mai bine de un deceniu în care a făcut pereche cu Costică Ștefănescu în centrul liniei de fund.

A cucerit două trofee de campion și patru cupe ale României. În Divizia A a evoluat în 294 de partide, marcând de 7 ori. Are 36 de apariții în cupele europene și 10 în tricoul naționalei.

Tilihoi și-a încheiat cariera de fotbalist la echipa Metalul Bocșa pentru care a evoluat un sezon, în perioada anilor 1987-1988.

Ca antrenor a fost la Metalul Bocșa, Jiul Craiova, Electroputere, Universitatea, Chimia Rm. Vâlcea, Callatis Mangalia și FC Drobeta Turnu Severin, potrivit infobraila.ro.

Nicolae Tilihoi s-a născut la Braila pe 9 decembrie 1956. 

În 2011, Tilihoi a publicat cartea "Cronicar in vremuri tulburi", care conține editorialele scrise de fostul fostul fundaș în Gazeta de Sud, între 2005 și 2011. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Tragedie la Craiova! A murit Nicolae Tilihoi, unul dintre cei mai buni fundaşi din istoria fotbalului românesc. Avea 61 de ani