Antena Meniu Search
x

Nou val de restricţii în Moscova, pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Rusia lucrează deja la două vaccinuri

Barurile, cluburile şi restaurantele din Moscova vor fi închise pe timpul nopţii, pentru a reduce transmiterea comunitară de coronavirus. Măsura o să fie valabilă pentru următoarele două luni şi vine în contextul în care numărul zilnic de cazuri în Rusia a depăşit 20.000.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 10.11.2020, 17:29

Rusia lucrează la două vaccinuri
Vladimir Putin, preşedintele Rusiei - Zuma Press / Aleksey Nikolskyi / Kremlin Pool via Hepta
  • Locurile de divertisment din Moscova nu vor mai primi clienţi pentru următoarele două luni
  • Rusia testează deja două vaccinuri împotriva virusului şi este pe punctul de a înregistra un al treilea
  • Cele mai importante ştiri ale zilei, la Observator 19

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat marţi că locurile de divertisment nu vor mai primi clienţi între orele 23:00 şi 6 dimineaţa, din 13 noiembrie până pe 15 ianuarie, notează mediafax.ro, citând surse Reuters.  

Acesta a anunţat că se vor efectua controale şi se vor da amenzi celor care nu se conformează.

Totuşi, autorităţile au spus că nu vor mai exista restricţii severe precum cele din primăvară, chiar dacă numărul infecţiilor au crescut, iar decesele au trecut de cifra de 31.000.

''Sunt necesare restricţii suplimentare, pentru a încerca pe cât posibil să limităm transmiterea virusului şi să scadă nivelul infecţiei'', a declarat primarul Moscovei. 

Rusia testează deja două vaccinuri împotriva virusului şi este pe punctul de a înregistra un al treilea, a declarat preşedintele Vladimir Putin. Şeful statului a afirmat că toate vaccinurile produse vor fi eficiente şi nu vor avea efecte secundare.

Putin a mai spus că Moscova este pregătită să coopereze şi cu alte ţări în legătură cu vaccinul împotriva coronavirusului.

Rusia a raportat marţi 20.977 noi infecţii cu coronavirus şi 368 de decese. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Nou val de restricţii în Moscova, pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Rusia lucrează deja la două vaccinuri