Antena Meniu Search
x

Nouă membri ai unei familii au murit după ce au mâncat tăiţei ţinuţi în congelator. Trei copii au scăpat: "N-am mâncat, nu-mi plăcea gustul"

Nouă adulţi din aceeaşi familie au murit după ce au mâncat o delicatesă populară în China, făcută din tăiţei ţinuţi la congelator.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 21.10.2020, 18:10

Supă cu tăiţei
Nouă membri ai unei familii au murit după ce au mâncat tăiţei ţinuţi în congelator - iStock | Getty Images
  • Tăițeii care au fost păstrați la congelator mai mult de un an.
  • Moartea din cauza otrăvirii poate avea loc în decurs de 24 de ore.

Șapte adulți au murit după ce au mâncat Suantangzi, o delicatesă populară chineză, din cauza faptului că tăițeii folosiţi au fost contaminați cu acid bongkrek. Alți doi membri din aceeași familie au murit mai târziu.

Nouă persoane din aceeași familie au murit după ce au mâncat tăiței de casă ţinuţi în congelator.

Tăițeii, care au fost păstrați la congelator mai mult de un an, conțineau făină de porumb fermentată şi astfel contaminată cu acid bongrekik, ceea ce a dus la otrăvirea oamenilor.

Șapte adulți, din orașul Jixi provincia Heilongjiang de nord-estul Chinei, au murit la 5 zile după ce au mâncat felul de mâncare numit Suantangzi, o delicatesă locală chineză.

Ultimul membru al familiei care supravieţuise iniţial după ce a mâncat supa, o femeie numită local Li, dar a murit luni.

Din fericire, trei copii cărora li s-a servit masa cu acelaşi preparat au refuzat să mănânce: "N-am mâncat, nu mi-a plăcut gustul"

Gao Fei, directorul pentru siguranța alimentelor la Centrul de control și prevenire a bolilor din Heilongjiang, a declarat potrivit Mirror, că otrăvirea cu acid bongkrek este adesea fatală.

Simptomele otrăvirii cu acest tip de acid încep de obicei în câteva ore de la consumul alimentului contaminat și includ dureri de stomac, transpirație, stare de slăbiciune și chiar comă. Moartea poate avea loc în decurs de 24 de ore.

"Poate afecta mai multe organe, inclusiv ficatul, rinichii, inima și creierul", a spus Gao Fei. „În prezent, nu există un antidot specific. Odată otrăvit, rata mortalității poate fi de până la 40% până la 100%”.

Gao a spus că acidul bongkrek este rezistent şi la fierbere, la temperaturi ridicate.

Acidul Bongkrek este o toxină mortală produsă în nuca de cocos fermentată. Mâncarea tradițională indoneziană tempe bongkrèk a fost interzisă, deoarece multe persoane şi-au pierdut astfel viaţa.

Între 1951 și 1975, în Indonezia au fost raportate în medie 288 otrăviri și 34 de decese atribuite acidului bongkrek în fiecare an.

Fasolea Djenkol, o altă delicatesă indoneziană, a fost de asemenea acuzată de numeroase decese.

Contaminarea cu acid Bongkrek din berea produsă la nivel local a fost de asemenea cauza a 75 de decese și peste 200 de spitalizări, după ce a fost consumată la o înmormântare din Mozambic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Nouă membri ai unei familii au murit după ce au mâncat tăiţei ţinuţi în congelator. Trei copii au scăpat: "N-am mâncat, nu-mi plăcea gustul"