Antena Meniu Search
x

O fetiță de 9 ani și-a pierdut aproape tot părul în carantină, după închiderea școlilor

Tabitha Clark Kelly și-a pierdut cea mai mare parte a părului în timpul carantinării din luna martie, ca urmare a pandemiei de coronavirus, lucru care a determinat-o inclusiv pe mama ei să se radă în cap, în semn de solidaritate cu fiica ei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.11.2020, 16:09

O fetiță de 9 ani și-a pierdut aproape tot părul în carantină, după închiderea școlilor
O fetiță de 9 ani și-a pierdut aproape tot părul în carantină, după închiderea școlilor - mirror.co.uk
  • Fire luminoasă și plină de haz, Tabitha a suferit cumplit în primele săptămâni de lockdown și a pierdut peste 70% din par până în luna iunie.
  • Mama fetiței spune spune că a mers cu ea la dermatologi și i-a făcut numeroase analize, însă nimeni nu i-a putut spune concret din ce cauză s-a declanșat alopecia fetiței.

Tabitha, în vârstă de nouă ani, care trăiește în Totnes, un orășel în sud-vestul Angliei, crede că stresul carantinării și închiderea școlilor din luna martie i-au declanșat un episod sever de alopecie.

După vacanța de vară, când cei mai mulți elevi s-au întors la școală, Tabitha deja luase decizia de a se rade în cap, așa că a apărut în fața colegilor ei complet schimbată față de cum o știau ei.

Fire luminoasă și plină de haz, Tabitha a suferit cumplit în primele săptămâni de lockdown. Inițial, căderea părului nu părea să fie ceva grav, însă lucrurile au luat o turnură rapidă în iunie. La scurt timp după aceea, Tabitha și mama ei au luat o decizie radicală. Să renunțe complet la păr.

„A fost înfricoșător. Apoi ne-am dat seama că am alopecie, iar asta m-a supărat foarte, foarte mult. Am plâns o grămadă. Când mi-a căzut părul din tâmple arătam absolut îngrozitor, de parcă mi s-ar fi făcut ceva foarte rău”, povestește Tabitha, potrivit Daily Mirror.

Până la finalul lunii iunie, mai mult de 70% din părul ei căzuse, iar Tabitha a decis că „vrea să dispară complet”, așa că ea și mama ei, Becca, s-au ras în cap.

Prin gestul de a ne rade în cap am preluat controlul și asta a fost un moment extraordinar de eliberare, povestește mama fetei, Becca Gill.

Femeia spune că a mers cu fetița ei la dermatologi și i-a făcut numeroase analize, însă nimeni nu i-a putut spune concret din ce cauză s-a declanșat alopecia fetiței. Însă femeia crede că stresul generat de situația epidemiologică ar fi avut un factor decisiv.

După cinci luni, părul Tabithei a început să reapară, lucru care o bucură nespus pe fetiță, deși felul în care arată fără păr i se potrivește foarte bine. 

”Au existat multe întrebări și m-am cam speriat. Dar devin mai încrezătoare. M-am obișnuit ca oamenii să-mi pună întrebări acum”, spune Tabitha . 

”Este încă greu. Cineva m-a întrebat zilele trecute dacă cumva băiețelul meu are cancer, de față cu Tabitha”, povestește și mama.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » O fetiță de 9 ani și-a pierdut aproape tot părul în carantină, după închiderea școlilor