Antena Meniu Search
x

O ladă cu 100 de mandarine japoneze s-a vândut cu aproape 10.000 de dolari, în Tokyo

Începutul sezonului mandarinelor japoneze, numite și mikan, a debutat cu o licitație în care s-a stabilit un nou record. O singură ladă cu fructe s-a vândut cu aproape 10.000 de dolari.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 06.11.2020, 16:11

Fructele mikan sunt foarte populare printre japonezi
Fructele mikan sunt foarte populare printre japonezi - Profimedia Images
  • 20 de kilograme de mandarine japoneze s-au vândut cu 9.600 de dolari, în Tokyo.
  • Fructele mikan sunt foarte populare în țara asiatică.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

În Japonia a început sezonul fructelor mikan, iar evenimentul a fost deschis printr-o licitație. O ladă cu 20 de kilograme de mandarine japoneze s-a vândut cu 9.600 de dolari, într-o piață din Tokyo.

Mikan, originar din China, este cultivat doar de 100 de fermieri, pe insula japoneză Shikoku. Fructul rar este foarte popular datorită aromei sale și a texturii unice, potrivit CNN.

Mandarinele din regiunea Nishiuwa sunt crescute, potrivit legendei locale, cu “trei sori”, adică cu soarele de pe cer, cu lumina soareui reflectată pe pereții de piatră ale câmpurilor și cu lumina soarelui reflectată în apa mării. 

"Calitatea fructelor din fiecare an este evaluată în cadrul primei licitații. Acest rezultat va afecta vânzările ulterioare", a declarat un official.

În mod obișnuit, prețul acestor fructe atât de populare printer japonezi este de obicei 75 de dolari pentru 10 kilograme. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O ladă cu 100 de mandarine japoneze s-a vândut cu aproape 10.000 de dolari, în Tokyo