Antena Meniu Search
x

O româncă a pierdut sarcina din cauza infectării cu coronavirus. Bătrânul pe care-l îngrijea a murit și el

O româncă din Italia a pierdut sarcina din cauza infectării cu coronavirus. Bătrânul pe care-l îngrijea a murit și el, iar soția acestuia e în stare critică în spital.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 02.04.2020, 15:04

Coronavirus în România
O româncă a pierdut sarcina din cauza infectării cu coronavirus. Bătrânul pe care-l îngrijea a murit și el - Facebook
  • Daniela e mama a trei copilași.
  • Pe al patrulea l-a pierdut fiind bolnavă de coronavirus.

O româncă din Italia a pierdut sarcina din cauza infectării cu coronavirus. Bătrânul pe care-l îngrijea a murit și el, iar soția acestuia e în stare critică în spital.

Daniela Tiuga, o româncă în vârstă de 43 de ani din Italia, a povestit drama prin care a trecut în ultimele zile, după ce a fost contaminată cu Covid-19: "Vreau ca oamenii să înțeleagă și să se protejeze cât mai mult, să respecte toate măsurile de prevenție pentru că nu este o glumă și nici o simplă gripă, ci o boală care te pune la pământ și îți acaparează toate energiile."

Daniela locuiește la Borgo Buggiano, în provincia Pistoia, din Toscana, este căsătorită cu un italian, are trei copii și era însărcinată în două luni. Despre ea a povestit și părintele Matei Ioan Tulan, de la biserica română ortodoxă din Montecatini: "O cunosc de când am venit aici, în Montecatini, chiar i-am botezat cei trei copii și mereu ținem legătura. Daniela este o mamă extraordinară, care a luptat mereu pentru casa și familia ei.", a spus preotul, citat de Rotalianul.

Până acum câteva zile, Daniela Tiuga lucra ca îngrijitoare la un cuplu de bătrâni din satul în care locuiește. Bătrânul a decedat după ce a fost contaminat cu coronavirus, soția lui este în stare gravă la spital, Daniela a fost internată și ea, iar acum se află în carantină, până când va fi complet vindecată. Virusul i-a luat micuța viață care se înfiripase în pântecul ei și a devastat-o fizic și psihic.

Pe acelaşi subiect

Bătrânul din familia la care lucra s-a îmbolnăvit primul și în câteva zile a murit, poveste;te Daniela: "A început să facă febră luni, apoi starea lui s-a agravat, l-au dus la spital și sâmbătă a murit. Avea un organism slăbit, suferea de diabet. La două zile după el a început și bătrâna să facă febră, acum e la spital, în stare gravă."

Daniela a luat și ea virusul: "Am început cu febră și dureri de cap. Apoi m-a toropit o durere musculară și de oase de nu mă puteam ține pe picioare. Stăteam în pat și simțeam cum se scufundă totul cu mine, eram pe altă lume, inconștientă parcă de tot ce mă înconjoară."

Daniela a ajuns la spital: "Am început la un moment dat să am dureri puternice în adbomen, am chemat salvarea și am fost dusă la spital. Mi-au făcut testul și eram pozitivă la coronavirus. Copilul l-am pierdut, pentru el nu s-a mai putut face nimic. Am stat câteva zile internată la spitalul din Pistoia, apoi, pentru că organismul meu a răspuns bine la tratamentul cu antibiotice, m-au trimis în carantină, la un hotel din Montecatini, unde mă aflu acum și unde voi sta până la vindecare."

Acasă, la Borgo Buggiano, pe Daniela o așteaptă soțul și trei copii: Giulia de 12 ani, Davide de 11 și Gabrielle de 9, iar cel mai mare regret al mamei lor este că nu poate fi alături de ei acum: "Soțul meu nu poate ieși nici la cumpărături măcar, este în carantină la domiciliu pentru că, evident, este suspect de coronavirus, dar nu are niciun simptom, nici el și nici copiii. 

Sper ca ei să nu fie contaminați, testele se fac doar dacă prezintă simptome grave, Gabrielle a făcut febră vreo două zile, dar acum se simte bine. Mi-e dor de ei și stau mereu cu gândul acasă, am mare noroc că este soțul sănătos și se poate ocupa de dânșii, altfel ce ne-am fi făcut!?"

Românca recunoaște că nu a crezut că ea va fi o victimă și nu a dat atenție epidemiei: "Doresc să spun tuturor românilor, din Italia, din România sau de oriunde s-ar afla, că nici eu nu am dat atenția necesară la început și eu am fost incredulă și sceptică, nu credeam că poate fi chiar atât de grav, dar când stăteam în pat vlăguită de boală, gândindu-mă că poate trăiesc ultimele clipe din viața mea, mi-am dat seama cât de naivă am fost.

Trebuie să se respecte toate măsurile de prevenire, să nu iasă nimeni din casă fără mască și mănuși, să se evite cât mai mult ieșirile. De câtă mâncare avem nevoie ca să supraviețuim în aceste câteva zile? Nu trebuie să gătim tot felul de bunătățuri pentru care este nevoie să facem zeci de drumuri la magazin, dacă ne-am mulțumi cu strictul necesar, am sta mai mult timp în casă și riscul să ne îmbolnăvim ar fi și mai mic, poate inexistent. Dar nu conștientizăm asta până când boala nu ne invadează deja corpul, până când nu ne ia ultima picătură de energie pe care o mai avem, până când cel mai greu lucru este să respiri ca să te menții în viață. Eu, din fericire, am să mă întorc acasă, lângă familia mea, dar sunt mulți care nu au avut norocul ăsta. Depinde de noi să alegem dintre care vrem să facem parte. Stați acasă!"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O româncă a pierdut sarcina din cauza infectării cu coronavirus. Bătrânul pe care-l îngrijea a murit și el