Antena Meniu Search
x

O româncă şi-a tuns fiica zero şi riscă să ajungă la închisoare, în Italia

O româncă şi-a tuns fiica zero şi riscă să ajungă la închisoare, în Italia. Un judecător a stabilit în februarie primul termen al procesului în care femeia va fi judecată.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 30.01.2019, 09:21

Românca are 37 de ani
O româncă şi-a tuns fiica zero şi riscă să ajungă la închisoare, în Italia - Corriere del Veneto

O româncă şi-a tuns fiica zero şi riscă să ajungă la închisoare, în Italia. Un judecător a stabilit în februarie primul termen al procesului în care femeia va fi judecată.

L.M., o româncă în vârstă de 37 de ani din Belluno, provincia Veneto, şi-a pedepsit fiica în mai multe rânduri între martie şi aprilie 2017, pentru că aceasta fie întârzia la şcoală, fie absenta, scrie Corriere del Veneto.

Copila a declarat anchetatorilor că pur şi simplu nu se trezea şi prefera să doarmă, decât să plece devreme la cursuri. Ea rămânea în pat după ce mama ei pleca la serviciu şi uneori nu se mai ducea deloc la şcoală.

Mama fetei a tuns-o atunci zero şi procuratura iniţială a stabilit că femeia a trecut astfel graniţa dintre educaţie şi pedeapsă. Femeia a fost trimisă în judecată cu acuzaţia de abuz în folosirea mijloacelor de pedeapsă care a adus prejudicii fizice şi psihice copilului.

Românca riscă acum să ajungă după gratii, pentru că în Italia, articolul 571 din Codul Penal prevede o pedeapsă de până la 6 luni de închisoare pentru persoana care abuzează de mijloace de corecţie şi pedeapsă împotriva unei alte persoane care se află sub autoritatea sa, sau îi este încredinţată spre educaţia şi/sau supreveghere, inclusiv în exercitarea unei profesii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O româncă şi-a tuns fiica zero şi riscă să ajungă la închisoare, în Italia