Antena Meniu Search
x

O tradiție de două secole, întreruptă de Trump, revine la Casa Albă. Joe Biden își va aduce câinii la reședința prezidențială

Timp de patru ani nu au existat câini la Casa Albă, dar acest lucru se va schimba odată cu sosirea noului preşedinte american Joe Biden, care îşi va aduce aici patrupedele Champ şi Major, relansând astfel o lungă tradiţie.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 19.01.2021, 15:14

Joe Biden, fotografiat alături de câinele său adoptat, Major.
Major, unul dintre câinii democratului Joe Biden, a fost adoptat de la un adăpost. - Facebook / Joe Biden
  • Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din SUA.
  • Democratul se va muta la Casa Albă alături de cei doi câini ai săi, Major și Champ.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

 Joe şi Jill Biden au doi câini German Shepherds. Major, adoptat dintr-un adăpost după ce a primit îngrijiri într-o asociaţie, locuieşte cu ei de doi ani. Champ face parte din familie de 12 ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Câinii au mulţi fani pe reţelele de socializare. O pagină de Twitter pe numele lor are zeci de mii de urmăritori, scrie News.ro.

Donald Trump a fost primul preşedinte american care nu a avut câine la Casa Albă în 120 de ani. Înaintea lui, William McKinley, al 25-lea preşedinte al SUA, care a ocupat funcţia între 1897 şi 1901, avea un papagal, pisici şi cocoşi. 

La fel ca Trump, nici alţi preşedinţi nu au avut animale de companie în timpul preşedinţiei lor, precum Andrew Johnson (preşedinte între 1865 - 1869), James K. Polk (1845-1849) şi Martin Van Buren (1837-1841). Acesta din urmă a primit tigri de la sultanul din Oman, dar a fost constrâns de Congres să-i trimită la grădina zoologică. 

De-a lungul istoriei Statelor Unite, mare parte din preşedinţi au adus la reşedinţa prezidenţială cel puţin un animal de companie, cel mai des câini şi pisici. 

John Adams, al doilea preşedinte (1797-1801) şi primul rezident al Casei Albe, a inaugurat tradiţia cu o serie de animale, între care trei câini şi doi cai. Recent, Bo şi Sunny, câinii lui Barack Obama, au locuit la Casa Albă. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » O tradiție de două secole, întreruptă de Trump, revine la Casa Albă. Joe Biden își va aduce câinii la reședința prezidențială