Antena Meniu Search
x

Cîţu anunţă o emisiune de obligaţiuni pentru populaţie, de la 1 iulie: "Românii, dacă au încredere în Guvern, să investească"

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că statul va face o emisiune de obligaţiuni pentru populaţie. El a precizat că, dacă românii au încredere în Guvern, să le cumpere.

de Redactia Observator

la 01.07.2020, 22:44

Ministrul Finanţelor a anunţat un program de obligaţiuni pentru populaţie - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Statul emite obligaţiuni pentru populaţie
  • Cîţu cere încredere şi roagă oamenii să le cumpere

Banii astfel obţinuţi de stat ar urma să fie utilizaţi pentru investiţii.

"Este un program prin care noi sperăm ca românii, dacă au încredere în Guvern, să investească în aceste obligaţiuni, iar banii aceia vor fi folosiţi pentru investiţii. Sunt pentru a reconstrui România. Este un program de emisiuni de obligaţiuni care vine alături de programul economic pentru a construi România, pentru a reclădi România", susţine Cîţu.

Ministrul precizează că proiectul va intra în vigoare de 1 iulie.

”Pe 1 iulie cred că emitem, ordinele sunt semnate de mine, cred că de la 1 iulie va porni o emisiune în lei pentru a finanţa... Trebuie să mă asigur că începem atunci, ordinele sunt semnate, dar ştiţi cum e, birocraţia are o inerţie mai mare. În lei, pentru persoane fizice cred că mergem până la 5 ani, dar este un program, este adevărat că este construit pe ceea ce era până acum, dar noi l-am făcut mai flexibil. Înainte puteai să pui banii în acest program şi nu puteai să-i mai scoţi cinci ani de zile, noi dăm şi nişte bonificaţii", a declarat Cîţu, la Digi24.

El a promis "o dobândă bună".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Cîţu anunţă o emisiune de obligaţiuni pentru populaţie, de la 1 iulie: "Românii, dacă au încredere în Guvern, să investească"